|

Dış politikada yol haritası hazır

AK Parti’nin 3. Olağanüstü Kongre’de vereceği mesajlar da şekillenmeye başladı. Kongrede, toplumu kucaklayıcı mesajların yanı sıra dış politikanın yol haritasının ipuçları da verilecek. Dış politikada, ilkeli ve vizyoner duruşun süreceği, proaktif uygulamaların süreceği vurgulanacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2017 Cuma
Güncelleme: 06:30 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​AK Parti’nin 3. Olağanüstü Kongre’de vereceği mesajlar da şekillenmeye başladı.
​AK Parti’nin 3. Olağanüstü Kongre’de vereceği mesajlar da şekillenmeye başladı.

AK Parti’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkanlığa seçileceği 21 Mayıs’taki 3. Olağanüstü Kongre’de bütün toplum kesimlerine yönelik verilecek birlik ve beraberlik mesajlarının yanı sıra dış politikaya yönelik de önemli mesajlar verilecek.

Türkiye’nin proaktif dış politikasının devam edeceğinin vurgulanacağı kongrede şu mesajların verilmesi bekleniyor: “Türk dış politikasının bölgesel boyutu, yakın çevremizdeki halkların barış ve güvenlik içinde onurlu bir yaşam sürmeleri ve refah düzeylerinin bölgenin gerçek potansiyeli ile orantılı şekilde yükseltilmesi hedefleniyor.”

İLKELİ VE VİZYONER

“Türkiye, bugün, etkisini sadece yakın çevresinde değil, dünya genelinde hissettiren çeşitli sınamalara rağmen, her alanda, çok boyutlu, proaktif, vizyoner ve ilkeli bir dış politika uygulamalarını sürdürecek. Yakın çevremizdeki ülkelerle ikili ilişkilerimizi geliştirme hedefine yönelik siyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel girişim ve adımlar, bölgesel sahiplenme anlayışıyla öncülük ettiğimiz üçlü işbirliği süreçleri ve bölgesel kuruluşlar nezdinde üstlendiğimiz aktif roller, yakın çevremize yönelik yapıcı tutumumuzun ve ilkeli duruşumuzun yansımaları olduğu belirtilecek.”

TÜRKİYE AKTİF OLACAK

“Dış politikada gücünü ve etkinliğini, farklı coğrafyaların kesişim noktasında bulunmasından kaynaklanan çok

bölgeli stratejik kimliğinin sağladığı imkanlardan, ülke içindeki siyasi istikrardan, büyüyen ekonominin sağladığı ivmeden, geniş bir coğrafyayla mevcut tarihsel bağlara dayanan toplumsal etkileşim potansiyeli ve kültürel zenginliğinden aldığı vurgusu yapılacak. Türkiye’nin, başta Suriye olmak üzere, yakın çevresinde yaşanan tüm krizlerde siyasi çözüm arayışlarına öncülük ettiği bir kez daha anlatılacak.”

#Dış politika
#AK Parti
#Kongre
7 yıl önce