|

Dışişleri Bakanlığı: Ortak çalışma grubu gündeme gelmedi

Dışişleri Bakanlığı'ndan Rusya'nın hava ihlalleri sonrasında iki ülke yetkilileri arasında yapılan görüşmelere ilişkin bir açıklama yapıldı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın 'Türkiye ortak çalışma grubu kurmayı önerdi" açıklamasının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Rusya Büyükelçisi dün bir kez daha Bakanlığa çağrıldı. Ankara'da görüşme yapılabileceği Rus Büyükelçiye söylendi" denildi.

Yeni Şafak
11:05 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:21 - 7/10/2015 Çarşamba
Diğer

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya ile ortak çalışa grubu konusu gündeme gelmedi. Rusya Büyükelçisi dün bir kez daha Bakanlığa çağrıldı. Ankara'da görüşme yapılabileceği Rus Büyükelçiye söylendi" denildi.



Bakanlıktan yapılan açıklamada, ihlallerin tekrarı durumunda doğacak sonuçlardan Rusya'nın sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:



"Bu hususlar dün (6 Ekim) Dışişleri Bakanlığı'na davet edilen RF'nin Ankara Büyükelçisi'ne, 5 Ekim'de Sayın Başbakanımız başkanlığında yapılan güvenlik toplantısının ardından yayımlanan bildirinin ışığında tekrarlanmış,‎ ayrıca Türk askeri makamlarının ihlallerin nedenlerine dair izahatlarını ve benzer olayların tekrarını önlemek için ne gibi tedbirler aldıklarına ilişkin verecekleri bilgileri dinlemek üzere RF askeri makamlarıyla Ankara'da görüşebilecekleri dile getirilmiştir. Aynı vesileyle, RF Büyükelçisine, esas olanın Türk hava sahasına yönelik ihlallerin tekrar etmemesi olduğu önemle vurgulanmıştır."



"Çalışma grubu gündeme gelmedi"


Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan "Suriye'deki hava operasyonlarının koordinasyonu için Türkiye'nin ortak bir askeri çalışma grubu kurmayı önerdiği" yönündeki açıklamaya ilişkin, "RF Makamlarıyla Ankara'da Bakanlığımızca yapılan görüşmeler ve askeri makamlarımız arasındaki görüşmeler bağlamında herhangi bir çalışma grubu tesisi gündeme gelmemiştir" sözlerine yer verildi.


#Dışişleri Bakanlığı
#Rusya
#Rusya'nın hava ihlali
9 yıl önce