|

'Diyabete dur diyelim' yürüyüşü

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği çalışanları, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Sevgi Yolu'nda 'Diyabete Dur Diyelim' yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
13:11 - 15/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:35 - 15/11/2014 Cumartesi
IHA
Yürüyüş Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici,Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Sabahattin Altıntaş, İdari Hizmetler Başkanı Mevlüt Yıldız, DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Ahmet Büber, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kevser Onbaşı, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü,İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hastane çalışanları ve halkın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.


Günün anlamını belirten Op. Dr. Mithat Ekici, "Diyabet Günü .Bizde diyabet gününü hatırlatmak ve diyabet karşı bir farkındalık oluşturmak için Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği olarak bir yürüyüş tertip ettik.Hava şartları olumsuz olmasına rağmen katılımın fazla olması ,insanların çok coşkulu olması bizim diyabete karşı ne kadar çok önlemler aldığımızın bir göstergesidir. Diyabet çok yaygın ve önemli bir hastalık. Diyabete karşı mutlaka etkili tedbirleri almamız gerekir. Sağlık Bakanlığı bu konuda oldukça önemli çalışmalar yapmakta ve bunu hastanelere iletmekte, hastaneler kanalıyla da bu vatandaşlarımıza yansıtılmaktadır.Bu gün burada diyabete karşı bir uyanık olmak ona karşı tedbirler almak için toplanmış bulunuyoruz. Diyabet aynı zamanda genetik bir hastalık aileden geçen bir hastalıktır. Ama yemeyle içmeyle, hareketle ilgili yani sporla ilgili birçok alınabilecek tedbirleri de var. En önemli tedbirlerden biriside spor yapmak, hareket etmek, yürüyüş yapmak her gün an azından yarım saat yürümemizde fayda var. Yememizde içmemizde dikkat etmemizde fayda var. Onun için bizler bir farkındalık oluşturabildiysek diyabete karşı insanları uyarabildiysek Sağlık Bakanlığı’nın temsilci olarak ne mutlu bizlere diye düşünüyorum. Buraya toplandığınız için bu olumsuz hava şartlarında sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah Diyabetten uzak duracağız, uzak duralım" şeklinde konuştu.


Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Kevser Onbaşı ise, "Bu hava şartlarına rağmen Diyabeti durmak için ,Halkımızı bilinçlendirmek için beraber bir yürüyüş planladık.Gerçekten tahmin ettiğimizden fazla bir katılım oldu.Bu gün burada halkımız güzel bir şekilde bizlere eşlik etti. Giderek artan şeker hastalığı ile bizlerde mücadele etmek istiyoruz. Sloganımız “Abur cubur yeme, diyabete dur de' diyoruz. Yürüyüş yapalım, hareket edelim şeker hastalığı ile ilgili herkesi bilgilendirelim. Diyabetten korkmayalım ona engel olmaya çalışalım" ifadelerini kullandı. 

 
#diyabet
#sağlık
#diyet
#şeker hastalığı
9 yıl önce