|

Diyanetten tabure fetvası

Diyanet, son zamanlarda camilerde sandalye ve tabure üzerinde namaz kılınması üzerine fetva verdi. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, “Tabure ve sandalye üzerinde kılınan namaz, namaz olmaktan çıkar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:35 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, ayakta durmaya gücü yetmeyenlerin namazı tabure ya da sandalye yerine oturarak kılabileceklerini belirterek “Kişiler basit bazı rahatsızlıklarını gerekçe göstererek tabure ve sandalye üzerinde namaz kılmayı tercih ediyorlarsa bilmeliler ki bu namaz, namaz olmaktan çıkar” dedi. Yaman, son zamanlarda camilerde sandalye, tabure hatta özel banklar üzerinde namaz kılınması uygulaması görüldüğünü hatırlattı.



CAMİ KÜLTÜRÜMÜZDE BÖYLE BİR ŞEY YOK


Yaman, “Bizim cami kültürümüzde sıralı sandalye düzeneği yoktur. Ayakta kılamayanlar saf düzeni içerisinde oturarak namazlarını kılar” diyen Yaman, namaz ibadetinin rükünlerinin neler olduğunun Kur'an ve sünnette belirtildiğini ifade etti.



NE ZAMAN TABUREDE KILINIR?


Yaman, hangi şartta sandalye ve taburede namaz kılınabileceğine ilişkin şöyle konuştu: “Ayakta durmaya gücü yetmeyen, yere de oturamayan kimse namazı tabure, sandalye ve benzeri bir şey üzerine oturarak kılabilir, rüku ve secdeleri ima ile yerine getirir.”


#Diyanet
#Ahmet Yaman
8 yıl önce