|

Diyarbakır’da 2 korucu şehit

PKK'lı teröristler, Diyarbarbakır’da korucuları taşıyan minibüse roketatar ile saldırdı. Hain pusuda iki korucu şehit olurken, ikisi de yaralandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2016 الخميس
Güncelleme: 19:57 - 19/10/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda iki korucu şehit düştü, iki korucu yaralandı. PKK'ya yönelik operasyondan dönen geçici köy korucularını taşıyan minibüse, Tepe mevkiinde roketatar ve uzun namlulu silahla saldırıldı. Korucuların karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateş sonucu geçici köy korucuları Resul Göçer ve Hikmet Katran şehit oldu, iki korucu yaralandı. Hain pusunun ardından olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralı korucular, helikopterle sevk edildiği Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.



HÜZÜNLÜ TÖREN


Şehit korucular için 7. Kolordu Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivrive Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kadircan Kottaş ve şehitlerin yakınları katıldı. Yapılan duaların ardından naaşlar, defnedilmek üzere helikopter ile Lice ilçesine uğurlandı. Şehit köy korucusu Göçer'in 5, Katran'ın ise bir çocuk babası olduğu öğrenildi.


#PKK
#Diyarbarbakır
#Şehit
٪d سنوات قبل