|

Diyarbakır'da yangın: 6 çocuk öldü

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir Kur'an kursu binasında çıkan yangında 6 çocuk hayatını kaybetti, 3 çocuk da yaralandı. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırıldı.

Yeni Şafak
09:58 - 1/12/2015 Tuesday
Güncelleme: 13:28 - 1/12/2015 Tuesday

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyünde, Kulp Müftülüğü'ne ait Kur'an Kursu'nda sabaha karşı çıkan yangında ilk belirlemelere göre 6 çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı.



Kulp ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan ve Sarım Çayı yakınlarındaki Karaağaç köyünde bulunan yatılı Kur'an Kursu binasında saat 02.40 sıralarında yangın çıktı. Köyü 400 metre uzaklıkta 2 katlı Kuran Kursu'nda öğrenim gören çocuklardan yangını fark edenler, pencereden atlayıp canlarını kurtarırken, onların haber vermesi üzerine köylüler alevlere müdahale etti ve bir yandan da itfaiyeyi aradı. Yangın köylüler ve Kulp'tan gelen itfaiye ekibi yangını güçlükle söndürdü.



Yangında M.B, S.A, S.S, S.Ç, Ş.K. ve N.B. hayatını kaybetti. Yaralanan M.B, A.T. ve M.M.B, Dr. Abdullah Biroğul Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayatını kaybeden çocukların cenazeleri de Dr. Abdullah Biroğul Kulp İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.





Facianın nedeni belirlendi


6 çocuğun hayatını kaybetmesine, 3 çocuğun da yaralanmasına neden olan yangının elektrikli sobadan kaynaklandığı belirlendi.



Yangının gece ısınmak için yakılan elektrikli sobaya çocuklardan birinin battaniyesinin temas etmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.



Öte yandan, olay yeri ekiplerinin Kuran kursundaki incelemeleri sürerken, hayatını kaybeden çocukların yangın yüzünden tanınmaz hale geldiği belirtildi.



Diyanet 2 müfettiş görevlendirdi


Kuran kursu olarak faaliyet gösteren iki katlı binada 6 çocuğun hayatını kaybettiği yangınla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla iki müfettiş görevlendirildi.


#Diyarbakır
#Kulp
#yangın
8 years ago