|

Doğan’ın 2 yöneticisine gözaltı

Doğan Holding Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel ve eski CEO Yahya Üzdiyen gözaltına alındı. 2 yöneticinin gözaltına alınma sebebinin, daha önce holdingin Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun tutuklandığı FETÖ soruşturmasında elde edilen yeni deliller olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 08:20 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Doğan Holding Baş Hukuk Müşaviri Ekrem Turgut Yücel ile eski CEO Yahya Üzdiyen, daha önce holdingin Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu'nun tutuklandığı FETÖ soruşturması kapsamında elde edilen yeni deliller üzerine gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Doğan Holding'in Üsküdar'daki binasında “Holding'e kesilen vergi cezalarının FETÖ ile işbirliği yaparak halledilmesi" suçlaması çerçevesinde Holding'te delil arama yaptı.



CEO'NUN EVİNDE ARAMA YAPILDI


Eski CEO Yahya Uzdiyen'in evinde de arama yapan polis ekipleri, 2 cep telefonu, 1 laptop, 8 CD ve 1 tablete incelenmek üzere el koydu. Doğan Holding'in baş hukuk müşavirlerinden avukat Erem Turgut Yücel'in de ev ve Holding'teki iş yerinde arama yapıldı. Yücel'in evinden ise 1 telefon, cep telefonuna takılı çift sim kart, 1 hard disk, 2 CD, 1 silah, şarjör ve 5 adet fişeğe el konuldu. Yücel'in holdingteki odasında da arama gerçekleştirilirken bu aramada bulunan 8 flash bellek, 3 sabit hard disk, 2 telefon, 1 disket ve 25 CD incelenmek üzere emniyete götürüldü.



DAVALAR İÇİN ANLAŞTILAR


Soruşturma kapsamında daha önce ifadesi alınan tutuklu avukat R.A. ve M.Y.B itirafçı oldu. R.A, tanık sıfatıyla verdiği ifadede, 2012 yılında FETÖ ile Doğan Holding arasında vekalet ilişkisi kurulduktan yaklaşık 5 ay sonra Doğan Holding CEO'su Yahya Uzdiyen'in davalar için FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yardımcısı Mustafa Özcan vasıtasıyla Orhan Erdemli'nin hukuk bürosuyla anlaştıklarını söyledi. Orhan Erdemli'nin avukatlık bürosunun hangi tür davalara baktığını bilmediğini söyleyen R.A, Doğan Holding'in FETÖ'nün desteğini alabilmek amacıyla böyle bir anlaşma yaptığını düşündüğünü söyledi.





KARADAŞ VE BURAK'IN BAĞLANTILARI İNCELENSİN


R.A, Barbaros Muradoğlu'nun CEO Erem Turgut Yücel'le birlikte firmanın Yargıtay ve Danıştay'da bulunan davalarını takip ettiğini belirterek, “Cemaleddin Karadaş ile Mehmet Yusuf Burak'ın ilişkileri sorgulandığında Doğan Holding'in FETÖ ile arasındaki bağın daha net ortaya çıkartılabileceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.



Hisseleri gitti geldi


Doğan Holding hisseleri eski CEO'su ve şirketin hukuk müşavirinin gözaltına alınmasının ardından dün adeta çakıldı. Holding'in Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri yüzde 9,9'luk bir kayıpla güne başladı. Hisse değeri gün içerisinde 0.73 liraya kadar gerileyen Doğan Holding, günü 2,49 kayıpla kapattı. Doğan Holding'in iştiraklerinden Hürriyet Gazetecilik, Doğan Burda, Doğan Gazetecilik ve Milpa yüzde 5'e varan kayıplardan döndü.



Holding doğruladı


Operasyonun ardından Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi: “Bu sabah şirketimiz Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel'in ve eski yöneticimiz Yahya Üzdiyen'in, daha önce Ankara Temsilcimiz Barbaros Muratoğlu'nun tutuklanmasına neden olan soruşturma kapsamında ev ve ofislerinde arama yapılmış ve kendileri gözaltına alınmıştır. Söz konusu arama işlemi sadece adı geçen yöneticilerimizin şahsi çalışma ofislerinde yapılmış olup şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının faaliyetlerini etkileyen herhangi bir durum bulunmamaktadır. Şirketimiz ve bağlı ortaklıkları faaliyetlerine aynen ve kesintisiz olarak devam etmektedir. Konu ile ilgili yeni bir gelişme olduğu takdirde ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır."




#Doğan Holding
#Turgut Yücel
#Barbaros Muratoğlu
7 yıl önce