|

Doğanın farklı alternatifleri Sakarya'da

Şehrin eşsiz doğal güzelliklerini keşfetmeye tüm doğaseverleri davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeşilin her tonunun Sakarya’da bir arada bulunduğunu aktardı. Toçoğlu, “Şehrimizn doğal güzelliklerini keşfetmeye tüm doğaseverleri davet ediyorum. Sakarya, 22 farklı yaylasıyla yeşillikler arasında dinlenmeye fırsat sunuyor” dedi. Büyükşehirlere yakınlığıyla öne çıkan Sakarya, keşfedilmeyi bekleyen yemyeşil doğası ile misafirlerini bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2017 Pazar
Güncelleme: 05:49 - 18/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Doğanın farklı alternatifleri Sakarya'da
​Doğanın farklı alternatifleri Sakarya'da

Sakarya, yeşilin her tonunu içerisinde barındırır. Eşsiz doğanın içerisinde yürüyüş yapmanın ayrıcalığını yaşayan doğa tutkunları, şehrin doğal güzelliklerini keşfetme fırsatını da elde ediyor. Türkiye’den ve Dünya’nın çeşitli yerlerinden Sakarya’ya gelen doğaseverler, gerçekleştirdikleri keşiflerle şehri yakından tanıyor. Sakarya konumu itibariyle de Büyükşehir’lere yakınlığıyla biliniyor. İstanbul’a 1 buçuk saatlik mesafede bulunan Sakarya, Ankara’ya 3, Bursa ve Eskişehir’e 2 saatlik mesafede doğaseverlerin kolay ulaşabileceği bir güzergahta yer alıyor. Ulaşım imkânlarının kolay olmasıyla birlikte doğaseverler, dört mevsim şehrin tabiat harikası yaylalarında buluşuyor. Büyükşehir Belediyesi de düzenlediği doğa yürüyüşleriyle doğaseverlere doğayı keşfetme imkanı sağlıyor.


Doğal zenginliklere
yolculuk

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Doğa yürüyüşlerimizle şehrin doğal güzelliklerini keşfediyoruz. Eşsiz güzelliklere sahip bir şehiriz. Yeşilin her tonu Sakarya’da yer alıyor. Bu güzellikleri hep birlikte düzenlediğimiz doğa yürüyüşleriyle gerçekleştiriyoruz. 7’den 70’e hemşehrilerimizle bu yürüyüşlerde buluşuyor, en büyük zenginliğimiz olan doğal mirasımıza adım atıyoruz” diye konuştu.

Doğallığını koruyan bir şehir

Başkan Toçoğlu şunları söyledi: “Kentleşme ve üretimin en yoğun olduğu bölgede yer alıyoruz. Ancak Sakarya doğallığını koruyan bir şehir. Bu anlamda 22 farklı yaylasıyla insanları doğanın güzelliklerini keşfetmeye ve yeşillikler arasında dinlenmeye çağırıyor. Kolay ulaşım imkanı da bu gezileri daha cazip kılan taraf oluyor. Çağrımızı tekrar yinelemek istiyorum: Şehrimizin doğal güzelliklerini keşfetmeye herkesi bekliyoruz.”

22 farklı yayla

Sakarya’da bulunan başlıca yaylalar şu şekilde; Soğucak Yaylası, Kırca Yaylası, Katırözü Yaylası, Kirpiyan Yaylası, Keremali Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Acella Yaylası, Yanık Yaylası, Sulucaova Yaylası, Yörükyeri Yaylası, Çiçekli Yaylası, Akar Yaylası, Davlumbaz Yaylası, Turnalı Yaylası, Çiğdem Yaylası, Dikmen Yaylası, Karagöl Yaylası, Hamzapınar Yaylası, Belengerme Yaylası, İnönü Yaylası, Güzlek Yaylası


#Doğa
#Sakarya
7 yıl önce