|

Doğu Sibirya gibi: Eksi 33 dereceyi gördü

Sibirya soğukları Ardahan'da etkisini sürdürürken gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 32,8 olarak Göle ilçesinde ölçüldü. Kentteki yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Yeni Şafak
11:23 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:35 - 8/12/2016 Perşembe

Ardahan'da dondurucu soğuklar etkili olmaya devam ediyor. Soğuk hava, özellikle gece ve sabah erken saatlerde etkili olurken vatandaşlar araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti. Soğuktan araçları çalışmayan vatandaşlar, çalışan diğer araçlardan takviye yaptı.


Yılda 5 ton kömür yaktıklarını söyleyen Ümit Sarıkaya, "Ardahan'da soğuktan donuyoruz. Devletin bize katkı parası vermesi lazım, ama vergimizi vermeye devam ediyoruz. Biz buraların bekçiliğini yapıyoruz. Yılda 5 ton kömür yakıyoruz. Dokuz ay kışın altında kalıp donuyoruz, halimize bakın" şeklinde konuştu.



Dolmuş içinde piknik tüpü yaktı


Kent içinde yolcu taşıyan bazı dolmuş sürücülerinin yolcuların üşümemesi için kaloriferin yanı sıra araç içinde üzerinde ısıtıcı olan piknik tüpü yaktıkları gözlendi.



Dolmuş şoförü Baran Avşar, soğukların çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirterek, "Eksi 30'ları gördük. Çok zorlanıyoruz. İçeride kalorifer sistemi artık yetmiyor. Bu nedenle ayrıca tüp yakıyorum." dedi.



Kentte ayrıca, soğuk havadan çatılarda metrelerce buz sarkıtları oluştu, rüzgar ve tipiden dolayı bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü.







Üç ilçede eğitim öğretime kar tatili


Ardahan'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.



Ardahan Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar ve tipi dolayısıyla Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.


Öte yandan Posof'u Damal ilçesine bağlayan deniz seviyesinden 2550 metre yükseklikteki Ilgar Dağı geçidi bugün saat 06.00'da, Ardahan- Şavşat Karayolunun ise saat 07.30 itibariyle ulaşıma kapandı.






#Ardahan
#Göle
#Kar
#Ümit Sarıkaya
7 yıl önce