|

Döktüğünüz kanda boğulun

FETÖ ile birlikte hareket eden terör örgütü PKK, Mardin ve Diyarbakır’da sivil katliamlara başladı. Teröristlerin Sur’daki bombalı saldırısında aynı aileden 5 sivil hayatını kaybetti. Anne Behiye Yıldırım (52) ile kızı Derya Aydın’ın cenazeleri Ergani’de toprağa verildi. Saldırı ile ilgili 10 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2016 Cuma
Güncelleme: 23:35 - 11/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristler, aynı aileden 5 kişinin ölümüne neden oldu. Merkez Sur ilçesinde On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvet polislerini taşıyan araca PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda, anne, iki kızı ve iki torunu hayatını kaybetti.



BABA VE DAMAT YOĞUN BAKIMDA


Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan otopside hayatını kaybeden annenin Behiye Yıldırım (52), kızları Derya Yıldırım (23) ve Demet Yıldırım Aydın (31) ile onun çocukları Oğuz Kaan (8) ve Ceylinaz (3) olduğu belirlendi. Behiye Yıldırım'ın saldırıda ağır yaralanan eşi Necati Yıldırım ve damadı Muhammed Aydın'ın aynı hastanede tedavisi sürüyor. Demet ve eşi Muhammed Aydın'ın çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz ile Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşadığı, anne ve babalarını ziyaret etmek amacıyla Diyarbakır'a geldikleri, Yıldırım ailesinin de misafirlerini gezdirmek için On Gözlü Köprü mevkisinde bulunduğu öğrenildi.


Demet Yıldırım Aydın ile çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz'ın cenazesinin Gebze'de, Behiye Yıldırım ve kızı Derya'nın cenazesinin ise Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Ortayazı köyünde toprağa verildi. Behiye ve Derya Aydın'ın cenazeleri Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ergani'nin Ortayazı köyüne getirildi. Türk bayraklarına sarılı cenazeler götürüldüğü köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından yan yana defnedildi. Törende Behiye ve Derya Aydın'ın yakınları ağıtlar yaktı.







300 KİLO BOMBA KULLANILMIŞ


Patlamadan sonra polis bölgede detaylı incelemesini sürdürürken, saldırıda kullanılan 2005 model minibüsün Şanlıurfa'dan çalıntı olduğu ortaya çıktı. Olay yeri inceleme ekiplerinin patlayıcı üzerinde yaptığı ilk incelemede, saldırıda kullanılan patlayıcı miktarının yaklaşık 300 kilogram olduğu belirlendi. Aracın infilak ettirildiği yerde yarım metre çapında çukur oluşurken, patlamanın şiddetiyle çevrede büyük hasar meydana geldi.



Allah'tan bulsunlar


Saldırıda yaralanan Mehmet Sezgin Ulsen, “Bunu yapanlar Allah'tan bulsunlar. Bunlar neyin hesabını yapıyor?” dedi. Ulsen, eşi ile gezmek için On Gözlü Köprü'ye gittiklerini belirterek, aracını önce patlamanın meydana geldiği yere, daha sonra ileride boş gördüğü bir alana park ettiğini söyledi. Araçtan iner inmez saldırının gerçekleştirildiğini ifade eden Ulsen, patlamanın etkisi ile vücuduna şarapnel parçaları isabet ettiğini belirtti. Ulsen, patlama anını, “Dünyada cehennemi yaşadık” sözleriyle anlatarak, yoldan aracıyla geçen bir kişinin kendisinin yanı sıra yaralı bir sivil ile bir polisi aracına alarak hastaneye ulaştırdığını aktardı.



10 kişi gözaltında


Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin 10 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemede saldırının ocak ayında Şanlıurfa'dan çalınan transit minibüsle gerçekleştirildiği, aracın sahte plakalı olduğu belirlendi. Saldırının gerçekleştiği bölgedeki tüm MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüleri inceleniyor.


#FETÖ
#PKK
#Diyarbakır
#MOBESE
8 yıl önce