|

Dokunulmazlıklar 16 Mayıs’ta Meclis’te

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, dokunulmazlık yasa teklifinin 16 Mayıs’ta Meclis’te görüşülmeye başlanacağını açıkladı. Turan, “16’sında başlayan süreci akşam geç saatte bitirsek de 18’in akşamı ikinci oylamayı yaparız diye ümit ediyorum. Bu takvim genel merkezimizin ve diğer partilerin onayıyla olacaktır” dedi

Yeni Şafak ve
03:00 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:49 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Meclis Anayasa Komisyonu'nda dokunulmazlık yasa teklifinin önceki gece oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından gözler Genel Kurul'a çevrildi. Bu konuya ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan açıklık getirdi.



Konuyla ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Turan, bundan sonraki takvimin anayasa ve iç tüzüklerde belirtildiği gibi devam edeceğini söyledi. Turan, “Bir rapor aşaması var. Bu hafta veya önümüzdeki hafta komisyon, raporunu diğer partilerin muhalefet şerhleriyle birlikte hazırlar. Sonraki hafta, yani 16'sının olduğu pazartesi, diğer partilerin gruplarıyla görüşerek takvimi başlatmak istiyoruz” dedi.



18 MAYIS'TA SONUÇLANIR


AK Partili Turan, “Ümit ediyorum, 16'sının olduğu pazartesi günü Genel Kurul'da komisyon raporu ve kararı görüşülmeye başlanır. 16'sında başlayan süreci akşam geç saatte bitirsek de 18'in akşamı ikinci oylamayı yaparız diye ümit ediyorum. Bu takvim genel merkezimizin ve diğer partilerin onayıyla olacaktır” diye konuştu.


Komisyonda yaşanan kavgayı da değerlendiren Turan, “Kavga ettim komisyona ara verdirdim tarzını AK Parti kabul etmez. Biz dokunulmazlıkların geçeceğini söylemiştik, dün geç (önceki gece) saatlerde geçmiş oldu” diye konuştu.



619 DOSYA BULUNUYOR


Çoğunluğu HDP'lilere ait olmak üzere 136 milletvekiliyle ilgili 619 fezleke bulunuyor. Düzenlemenin yasalaşması için muhalefet milletvekillerinin de desteğine ihtiyaç olacak. Parlamentoda AK Parti'nin, Meclis Başkanı İsmail Kahraman dahil 317 sandalyesi bulunuyor. Anayasa değişiklik teklifinin kabulü için en az 367 oy gerekecek. Yapılacak gizli oylama, dokunulmazlıkların kaderini belirleyecek.



#Dokunulmazlık
#Bülent Turan
8 yıl önce