|

Düğününe 1 ay kala şehit oldu

Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:58 - 8/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Oğlunun gömleğini öpüp koklayan baba İsmail Emre, bir ara baygınlık geçirdi.
Oğlunun gömleğini öpüp koklayan baba İsmail Emre, bir ara baygınlık geçirdi.

Isparta'daki evine ateş düşen şehidin nişanlı olduğu ve 1 ay sonra düğün yapacağı öğrenildi. İlçeye bağlı Akmeşe köyü kırsalında PKK'ya yönelik başlatılan operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 1 asker şehit düştü, 4 asker yaralandı.Yaralı askerler olay yerine sevk edilen destek birlikler tarafından Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.





AİLE KAHROLDU


PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre'nin Isparta'daki baba ocağına ateş düştü. Uzman Çavuş Emre'nin şehadet haberi, Binbirevleri Mahallesi'ndeki ailesine İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük tarafından verildi. 112 Acil Servis ekipleri, sinir krizi geçiren şehidin babası İsmail ile annesi Emine Emre'ye müdahale etti.



18 GÜNLÜK ASKERDİ


Düğün hazırlığı yapan 18 günlük uzman çavuşun acı haberi ailesi kadar nişanlısını da yasa boğdu. 20 Temmuz'da Siirt Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda göreve başlayan şehit Yunus Emre'nin nişanlı olduğu ve 1 ay sonra düğün yapacağı belirtildi. Emre'nin naaşı, Siirt'te düzenlenen törenin ardından memleketi Isparta'ya gönderildi. Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Genel başkan Yardımcısı Yasin Aktay da katıldı.


#Siirt
#PKK
8 yıl önce