|

Dündar’ın villa trafiğine gözaltı

MİT TIR’ları kapsamında tutuklanan Tuğgeneral Celepoğlu’nun avukatı dahil 4 avukat hakkında gözaltı kararı verildi. Avukatların, Can Dündar’a ait 1,5 milyon lira değerindeki villayı, MİT TIR’larına ait görüntüleri yayımlaması karşılığında 5 milyon TL’ye satın aldığı öne sürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:07 - 18/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhuriyet Gazetesi'nin MİT TIR'ları ile ilgili ihanet manşetinin perde arkasını araştıran İstanbul Başsavcılığı, Can Dündar ile TIR'ları durduran Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun irtibatını tespit edince operasyon için düğmeye bastı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklu olduğu soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili İrfan Fidan, Can Dündar'ın Cumhuriyet'in MİT TIR'ları ile ilgili fotoğrafları yayınladığı günlerde Hamza Celepoğlu'nun avukatı Sönmez Ahi'nin ortak olduğu büro ile ilginç bir alışverişte bulunduğunu belirledi. Dündar ve eşinin Çankaya'da Rönesans Sitesi'ndeki 1,5 milyon lira değerindeki villasını, Sönmez Ahi'nin ortağı Bekir Mustafa Yılmaz'a fahiş bir fiyatla sattığı tespit edildi.



FAHİŞ FİYATA SATTILAR

Villanın satış bedelinin kağıt üzerinde cüzi bir rakam olarak gösterildiği tespit edildi. Söz konusu satışın zamanlamasını manidar bulan soruşturma savcılığı, satış karşılığında Dündar ailesinin 5 milyon TL aldığını belirledi. Paranın bir miktarının bankaya yatırıldığı bir kısmının ise nakit olarak verildiğini saptayan savcılık, Dündar'a satış kılıfıyla yapılan ödemenin Fetullahçı Terör Örgütü'nce, Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetine karşılık yapıldığı iddiası üzerinde duruyor.



TAPUYA EL KONULDU

Bu nedenle avukatlar Sönmez Ahi ve Bekir Mustafa Yıldız gözaltına alındı. Avukatlar Faruk Öksüz ve Atilla Tarık Çilekçi ise aranıyor. Soruşturma kapsamında tapu ve banka kayıtlarına el konuldu. Avukatların evlerinde de arama yapıldı. Soruşturmada Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar'ın da ifadesi alınacak.


#tapu
#mit
#tır
8 yıl önce