|

Dünya peşinde

Aydın’da torunlarının oynaması için yaptığı araç maketlerinin internette paylaşılmasının ardından, dünyanın birçok ülkesinden sipariş almaya başlayan İsmail Erzurumluoğlu, galeri kurup maket araç ihracatına başladı. Erzurumluoğlu, Romanya, Almanya, Endonezya, Afganistan gibi ülkelere sipariş yetiştirmeye çalışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 02:13 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Torunu için yapmıştı, şimdi dünya peşinde...
Torunu için yapmıştı, şimdi dünya peşinde...

Aydın'da yaşayan 63 yaşındaki İsmail Erzurumluoğlu, emekli olduktan sonra torunları oynasın diye yaptığı el emeği kamyon, otobüs gibi maket araçlarına dünyanın pek çok ülkesinden talep gelince galeri kurup ihracatına başladı. Efeler ilçesinde 4 yıl önce yaptığı araç maketlerinin internetten paylaşılmasıyla Türkiye'nin birçok kentinden sipariş alan Erzurumluoğlu, hobi olarak başladığı işi ticarete döktü.





FİYATLARI 800 LİRA İLE 6 BİN LİRA ARASINDA


Erzurumluoğlu, Türkiye'deki siparişleri yetiştirmeye çalışırken dünyanın birçok ülkesinden talep gelince Toptan Gıda Çarşısı'nda bin 400 metrekarelik atölye kurdu. Emeklilik günlerinde vakit geçsin diyerek yaklaşık 40 yıl önce oğlu için el emeğiyle yaptığı otobüs maketinin benzerini torunları için yaptığını dile getiren Erzurumluoğlu, gelen siparişlerin altından kalkmakta güçlük çektiklerini dile getirdi.





Türkiye'nin önde gelen otobüs ve kamyon üreticilerinin hediyelik eşya olarak maket siparişi verdiğini belirten Erzurumluoğlu, talebe göre bazen bir maketin yapımının aylar sürdüğünü belirterek, fiyatlarının zorluk derecesine göre 800 lira ile 6 bin lira arasında değiştiğini ifade etti. Yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü aktaran Erzurumluoğlu, “İlk olarak Romanya'dan 30 otobüs maketi siparişi aldık.



Şu anda İngiltere'den Almanya'ya, Endonezya'dan Afganistan'a kadar dünyanın pek çok ülkesinden sipariş alıyoruz” dedi.



#Aydın
#Almanya
#Endonezya
7 yıl önce