|

Dürümcü albay

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin teröristbaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı İstanbul’daki ana darbe davasının 8. duruşması yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 01:54 - 25/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Dürümcü albay
Dürümcü albay

Duruşmada, Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz’ın da bulunduğu 89 kişiyi şehit eden sanıklardan Kurmay Albay Mehmet Kapan savunma yaptı. Kapan, darbe toplantılarına “Dürüm yer misiniz?” demek için katıldığını söyledi.

DÜRÜM YER MİSİNİZ?

14 Haziran tarihinde kritik bir karar ile Maltepe 2. Zırhlı Tuğay Komutanlığına Komutan Yardımcısı olarak atanan ve 13 Temmuz tarihinde devir teslim ile göreve başlayan Kurmay Albay Mehmet Kapan, atandığı gün Kurmay Albay Uzay Şahin, Kurmay Binbaşı Murat Çelebioğlu ve Binbaşı Murat Yanık’ın kışlaya geldiğini söyledi. Onlara neden geldiklerini sorduğumda bilgilendirme toplantısı olduğunu cevabı aldığını belirten Kapan, “Kışlamıza gelen misafirlerimizin aç olabileceklerini düşündüğüm için toplantı salonuna belli aralıklarla 2 kez girdim ve ‘açsanız dürüm yaptırayım dürüm yer misiniz?’ diye sordum” dedi. 

  • Cevabı hukuk verecek
  • AK Parti İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Sarıkaya darbe ana davasını takip etti. Sarıkaya, “Adaletin yerine gelmesini, hukukun üstün olmasını ve sonunda cezalandırılması gereken kişilerin cezalandırılması konusunda Türk adaletinin yanındayız. Bizler haklı davamızı hem ülke içerisinde hem uluslararası alanda sonuna kadar savunacağız. Haklı davamızdan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de davayı izleyenler arasındaydı. Temurci, içerde ve dışarda bu davaları itibarsızlaştırmaya çalışan bir grup olduğunun altını çizerek, hukuka ve adalete sonuna kadar inandıklarını, milletin hukukunu çiğneyenlere de en güzel cevabı yine hukukun vereceğine inandıklarını anlattı.
#FETÖ
#15 Temmuz
#Duruşma
7 yıl önce