|

Duruşmada kıvırdı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında örgütün medya yapılanmasına yönelik yapılan operasyon kapsamında tutuklanan gazeteciler Nazlı Ilıcak ile Ahmet-Mehmet Altan kardeşlerin de arasında olduğu 17 sanığın yargılandığı davanın 2. duruşması dün gerçekleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:02 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Duruşmada kıvırdı
Duruşmada kıvırdı

Duruşmaya, PKK ve FETÖ’nün savunucusu gazeteci Hasan Cemal, Uluslararası Af Örgütü temsilcisi, İngiliz Barosu temsilcisi, İngiliz Barosu İnsan Hakları Komitesi temsilcisi, 19 basın örgütü temsilcisi, Uluslararası Kıdemli Avukatlar Projesi temsilcisi ve sanıkların yakınları katıldı.

PEŞİNDEN GİTMEZMİŞ

Duruşmada savunma yapan Nazlı Ilıcak, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in peşinden gidecek bir insan olmadığını iddia etti. Ilıcak savunmasında, “Benim kimliğim teokratik bir darbeye uyar mı? Ben niye Fetullah Gülen’in ülke başına geçmesini isteyeyim? Tüm aidiyetimi laik cumhuriyete borçluyum. Suudi Arabistan’da bir Nazlı Ilıcak olmak ister miyim” diye konuştu.

PEŞİNE NEDEN TAKILAYIM

Ilıcak savunmasının devamında, “Ben kainat imamı denen bir kişinin neden peşine takılayım. Ben sivilleşmeden yanayım. Bütün hayatım bunlarla mücadeleyle geçmiş. Ben mağdur gördüğüm insanların yanında yer alırım. Ben Tayyip Erdoğan’ın düşmanı değilim. Sadece muhalifiyim. Muhalefet yapmak suç mu?” ifadelerini kullandı.

FETÖ’YÜ AKLAMIYORMUŞ!

Hakkında yazılan köşe yazılarını mahkemede okuyan Ilıcak “Benim hangi sözüm darbeye zemin hazırlanıyor. Sözde plan semineri altında bir darbe hazırlığı yapılıyor hükümete karşı. Bunları yazarak Ben FETÖ’yü aklıyormuşum. Ben FETÖ’yü aklamıyorum. Kendi aklım var” dedi.

#Duruşma
#FETÖ
#Nazlı Ilıcak
7 yıl önce