|

Efsanenin cenazesinde konuşacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, efsane boksör Muhammed Ali’nin cenazesine katılmak için ABD’ye gidecek. Efsane boksörün sözcüsü Bob Gunnell, cenazede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın konuşma yapacağını söyledi. Tören internetten canlı olarak yayınlanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 08:12 - 7/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Cumartesi günü hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali'nin cenazesine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılacak. Erdoğan, tören için yarın gece ABD'ye gidecek. Cenaze namazını ise Muhammed Ali gibi sonradan İslam'ı seçen ABD'deki Müslüman toplumun liderlerinden imam Zaid Şakir kıldıracak. Muhammed Ali doğduğu kent olan Louisville'de toprağa verilecek. Cumhurbaşkanlığı'dan yapılan açıklamada da Erdoğan'ın yarın gece yola çıkacağı bilgisi verildi.



ANMAYA DA KATILACAK


Açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali'nin ABD'deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir tarafından Perşembe günü kıldırılacak olan cenaze namazında saf tutacak. Cumhurbaşkanı, Muhammed Ali için Cuma günü son derece kalabalık bir katılımla gerçekleşmesi beklenen anma ve uğurlama törenine katılacak" denildi.





DÜNYAYA SESLENECEK


Muhammed Ali'nin sözcüsü Bob Gunnell, cenazede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın konuşacağını söyledi. Gunnell, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın cenazede konuşmak için talepte bulunduğunu belirtirken, “Belirli bir sıra içinde konuşulacak" dedi. Gunnell, törende Erdoğan'ın yanı sıra Ürdün Kralı 2. Abdullah, ABD eski Başkanı Bill Clinton, ABD'li aktör Billy Crystal ve gazeteci Bryant Gumbel ile Muhammed Ali'nin eşi Lonnie ile kızı Maryum'un da konuşacağını söyledi.



İNTERNETTEN CANLI YAYIN


30 yıldır parkinson hastalığıyla mücadele eden 74 yaşındaki Muhammed Ali'nin Cuma günü Kentucky eyaletinde düzenlenecek anma törenine de on binlerce kişi katılacak. Aile sözcüsü Gunnell, 22 bin kapasiteli basketbol salonu KFC YUM Center'daki törene Muhammed Ali'nin tüm sevenlerinin davetli olduğunu açıklamıştı. Sözcü, “Tören İslami usüllere göre yapılacak ama Muhammed tüm insanları severdi" dedi. Tören internetten de canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca, efsane boksör Muhammed Ali için ABD'nin birçok kentinde gıyabi cenaze namazı kılınacak.


#Muhammed Ali’nin cenazesi
#Tayyip Erdoğan
#Bob Gunnell
8 yıl önce