|

Ekmek kavgasında vuruldular

Hakkari Yüksekova’da PKK’nın katlettiği 4 sivilden ikisinin cenazesi ailelerine teslim edildi. Saldırıda şehit olan Hüseyin Kartal ve Harun İbişoğlu’nun iş arkadaşları, “Hiçbir siyasi amaçları, ideolojileri yoktu. Ekmek kavgasında savunmasız bir şekilde vuruldular” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:14 - 10/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Ekmek kavgasında vuruldular
​Ekmek kavgasında vuruldular

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlerce iş makinelerini taşıyan konvoya düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerden Hüseyin Kartal ile Huran İbişoğlu’nun cenazeleri ailelerine teslim edildi. İlçenin Çobanpınar bölgesinde, iş makinelerini taşıyan 2 tır ve beraberindeki 2 sivil araca bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 4 kişinin cenazeleri otopsi işlemleri için Van’a getirildi. Saldırı haberini alan ölenlerin yakınları ile iş arkadaşları cenazeleri teslim almak üzere dün sabah Van’a geldi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi morgu önünde gözyaşı döktü. Otopsileri tamamlanarak yakınlarına teslim edilen Hüseyin Kartal’ın cenazesi Tatvan Belediyesine ait ambulansla Malatya’ya, Harun İbişoğlu’nun cezanesi de Van Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla Erzurum’a gönderildi.

ANKARA’YA GÖNDERİLECEK

Dursun Doğan ile Sadık Aktaş’ın cenazelerinin ise işlemlerin ardından uçakla Ankara’ya gönderileceği bildirildi. Hayatını kaybedenlerin iş arkadaşı Mehmet Canani Erol, haberi alır almaz Erzincan’dan Van’a geldiğini söyledi.

HİÇBİR SİYASİ AMAÇLARI YOKTU

Arkadaşlarıyla iki gün önce bir arada olduklarını, sohbet ettikten sonra ayrıldıklarını ifade eden Erol, şunları anlattı: “En son önceki akşam akşam saatlerinde burada olduklarını biliyordum. Telefonla ulaşamayınca ısrarla aradım. Sonra televizyonda alt yazıyı takip edince oradan fark ettim. Arabayı bıraktım, buraya geldim. Ekmeğini çok zor kazanan insanlardı. 15-20 günde bir gece evinde kalan, bazen de iki ayda bir kalabilen insanlar. Hiçbir siyasi amaçları, ideolojileri yok. Ekmek kavgasında vuruldular, katledildiler. Savunmasız, silahsız insanlara pusuya yatıp ateş etmek çok basit.

#Hakkari
#PKK
7 yıl önce