|

Elbeyli cevabı

Terör örgütü IŞİD önceki akşam Kilis’in Elbeyli ilçesine 6 roketle saldırınca sınır birliklerinden ağır bir cevap aldı. 233 Fırtına obüsü, 40 roketatar ile 4 tankın eşzamanlı başlattığı bombardıman sonucu sınırötesindeki 104 IŞİD’li öldürüldü. Muhalifler de Mare ablukasını kırmak için taarruza kalktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 23:28 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Suriye'den Kilis'in Elbeyli ilçesi ve sınırdaki 2 karakola yönelik önceki akşam 6 roket ve top atışı yapan IŞİD'in mevzileri, sınır birliklerince çok yoğun bombardıman altına alındı. 233 Fırtına topu, 40 çok namlulu roketatar ve 4 tank ile eşzamanlı atışlar yapılırken, terör örgütüne ait hedeflere yönelik koalisyon uçaklarıyla 11 hava harekatı da icra edildi. Operasyon sonrası ilk belirlemelere göre, 104 IŞİD mensubu öldürüldü. Sınır ötesinde örgüte ait roketatar noktaları, birer top ve havan mevzisi ile karargah olarak kullanılan 7 bina da imha edildi.



4 KÖY GERİ ALINDI


IŞİD'in yaşadığı tahribat, birkaç gündür örgüt karşısında kayıplar yaşayan muhalifleri de cesaretlendirdi. Türkiye'nin sınırötesinde 'güvenli bölge' olarak düşündüğü alanın batı ucunu oluşturan Mare ile Azez arasındaki muhaliflere, PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD ile birlikte eşzamanlı saldıran IŞİD, dün ağır kayıplar verdi. Suriyeli muhalifler, 4 köyü IŞİD'den geri almayı başardı. Edinilen bilgiye göre muhalif birlikler, Azez'in doğusunda yeralan Nidde, Sindif, Niyara ve Tatiye köylerini yoğun çatışmaların ardından IŞİD'den geri aldı. Mare'ye hem PYD hem de IŞİD tarafından kurulan ablukaya direnen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), IŞİD'in stratejik kasabaya yönelik yarma harekatını da geri püskürttü.



ÇADIRKENT BOMBALANMIŞTI


IŞİD'in Mare'ye ağır silahlarla üç koldan operasyon düzenlediğini belirten kaynaklar, muhaliflerin ilçe içinde ve çevresindeki çatışmalarda 30 IŞİD militanını öldürdüğünü, iki kişiyi de esir aldığını kaydetti. Muhaliflerin bomba yüklü 4 aracı ilçeye ulaşmadan imha ettiği ve örgüte ait personel taşıyıcı bir zırhlı aracı da ele geçirdiği aktarıldı. IŞİD, önceki gün Kel Cibrin ve Kafr Kelbin beldeleri ile Niyara, Sindif, Feriziye, Tatiye ve Tel Hüseyin köylerini ele geçirmişti. Örgütün bölgeye havan toplarıyla saldırması sebebiyle sınır hattına yakın Sicco, Niyara ve Hilal çadır kentlerinde barınan sivillerden yaklaşık 8 bin kişi, bulundukları yerleri terk ederek iç kesimlere yönelmişti.



Sınırötesi kontrol


Irak eski Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) ait internet sitesi, Suriye'de IŞİD'in saldırıları sonucu binlerce kişinin Azez'den, Kürt bölgesi Afrin'e doğru kaçtığını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de bölgeden Türkiye'ye geçişleri kontrol için Suriye topraklarına 700 metre girdiğini ileri sürdü. Sitedeki iddiaya göre TSK 2 tank, bazı zırhlı araçlar ve bir iş makinesi ile Afrin'in Heman ve Meroniye köyleri arasında kontrol noktası oluşturarak bölgeden geliş gidişleri kontrol ediyor. Sitede sözkonusu bölgeden çekildiği iddia edilen görüntüler de yayınlandı.



#IŞİD
#Elbeyli
#Fırtına obüsü
8 yıl önce