|

Elektriği beton dökme aracı vurdu

İstanbul'un Avrupa yakasında yaşanan 45 dakikalık elektrik kesintisine iletim hattına çarpan bir beton dökme aracının neden olduğu öğrenildi. Zeytinburnu'nda elektrik kablosu çalmak isteyen hırsızı da tedavi için gittiği hastanede vücut yanığı ele verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 23:55 - 23/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul'un elektrik kesintisi sıkıntılarını gidermek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tüm sahada çalışmalarını sürdürürken, megakentte gün geçmiyor ki bir olay sonucu elektrik kesintisi yaşanmasın. Sadece geçtiğimiz iki ay içerisinde İstanbul'da yaşanan elektirik kesintilerinden ikisinin nedeni; yer altı kablosunun kopması ve iletim hattında yapılan hırsızlık olduğu ortaya çıktı. Altyapı işi yapan bir firmanın yeraltı kablosunu koparması, bir diğeri de iletim hattında hırsızlık yapılması sonucu enerji kesintileri İstanbul'un başının belası oldu.



45 DAKİKALIK KESİNTİ YAŞANDI


Önceki gün de Avrupa yakasında bir inşaata beton dökmeye çalışan beton dökme aracı 154 kV'lık iletim hattına çarparak 45 dakikalık kesintiye yol açtı. Ancak hiç birşeyi şansa bırakmayan bakanlığın, beton aracının şirketinden tazminat talebi ile suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray-Topkapı bölgelerinin önemli bir kısmını besleyen 154 kV'lık iletim hattına çarpan aracın oluşturduğu arıza bölgede önemli bir kesinti oluşturdu. Ekiplerin her an sahada oluşu sayesinde kesintiye hemen müdahale edildiği öğrenildi.



O BÖLGEDE 2 KEZ SIKINTI OLDU


Bu arada 16 Kasım 2016 tarihinde de Veliefendi-Yenibosna güzergahındaki 154 kV'lık iletim hattının yer altı kablosuna da altyapı yüklenicisi bir firma tarafından hasar verildiği belirlendi. Bakanlık bu durumla ilgili de zarar veren firma hakkında işlem başlatması üzerine yüklenici firma hasar onarımını gerçekleştirdi.


#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığ
#İstanbul
#Avrupa yakası
7 yıl önce