|

Elektronik YDS'nin dördüncüsü yarın yapılacak

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan 2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) Sınavı'nın dördüncüsü yarın gerçekleştirilecek. İngilizce olarak gerçekleştirilecek sınavda öğrencilere genel olarak; sözcük bilgisi, dil bilgisi,çeviri ve okuduğunu anlama soruları sorulacak.

Yeni Şafak
11:46 - 15/04/2016 Cuma
Güncelleme: 08:46 - 15/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

ÖSYM; elektronik sınav uygulamasını ilk olarak Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) uygulamaya başladı. 2014 yılından itibaren yabancı dil sınavlarında adayların konuşma-dinleme-yazma-okuma becerileri bilgisayar üzerinden ölçülüyor. Sınavda çoktan seçmeli test kullanılarak; sözcük bilgisi, dil bilgisi,çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunuyor.



Yılda 12 kere gerçekleştirilen sınavın 4'üncüsü yarın yapılacak. 150 dakika sürecek sınavda öğrencilere toplamda 80 soru sorulacak.



ÖSYM'den deneme sınavı


e-YDS elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir. Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulamasına aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.Elektronik deneme sınavı uygulamasına başlamak için TIKLAYINIZ!

#e-yDS
#YDS
#Yabancı Dil Sınavı
8 yıl önce