|

Ellerini kaybeden çoban Taşdemir'e Bakan Kaya'dan ziyaret

Ağrı'da elektrik teline takılan güvercini kurtarmak için çıktığı direkte akıma kapılarak ellerini kaybeden Ramazan Taşdemir’i Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya hastanede ziyaret etti. Bakan Kaya Taşdemir'e GATA'daki tedavi süreci ve protez kol yapımında her zaman yanında olacakları sözünü vererek acil şifa diledi.

Yeni Şafak
18:25 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 18:29 - 14/11/2017 Salı
AA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ellerini kaybeden Ramazan Taşdemir’i  hastanede ziyaret etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ellerini kaybeden Ramazan Taşdemir’i hastanede ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ağrı'da elektrik teline takılan güvercini kurtarmak için direğe çıktığı sırada akıma kapılarak ellerini kaybeden 16 yaşındaki çoban Ramazan Taşdemir'i tedavi için getirildiği Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (GATA) ziyaret etti.

Bakan Kaya, yoğun bakım servisinde tedavi gören Taşdemir'i ziyaretinde, doktorlarından bilgi aldı ve gencin babası Mehmet Taşdemir ile görüştü.

Ziyarette Ramazan Taşdemir'e şifa dileklerini ileten Kaya, "Böyle güzel yürekli evladımız, böyle bir şeyi yaşadığı için çok üzüldük. Biz yanındayız." dedi.

Bakan Kaya'nın ağrısı olup olmadığını sorduğu Taşdemir, eskisi kadar ağrısının kalmadığını, artık daha iyi olduğunu belirtti.

Başından geçenleri Bakan Kaya'ya anlatan Taşdemir, "Kuşun kanadı direğe takılmıştı. Onu görünce dayanamadım, kurtarayım derken elektrik akımına kapıldım." ifadesini kullandı.

Kaya da Taşdemir'e GATA'daki tedavi süreci ve protez kol yapımında her zaman yanında olacakları sözünü vererek, acil şifa diledi.


"Ailemizin yanında olacağız"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ramazan tertemiz, gerçekten güzel yürekli bir evladımız. Bir kuşu tellere takılmış görünce, onu kurtarmak için müdahalede bulunmuş ve elektrik akımına kapılmış. İki kolunu kaybetti. Erzurum'da tedavi görüyordu, şu an GATA'da. Tedavi süreci iyi gidiyor." diye konuştu.

Kaya, olayın hemen ardından verdiği talimat sonrası Bakanlık olarak ailenin yanında olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

  • "Bundan sonraki süreçte de ailemizin yanında olacağız, destek olacağız. Ramazan'ın tedavisi bittikten sonra da iki protez kol yapılacak. Orada da destekçileriyiz, yanlarındayız. Tabii ki kendi kolları gibi olmayacak ama en azından eğitim hayatına devam edebilecek, hayatını idame ettirecek şekilde inşallah."

Bakan Kaya, hekimlerin Ramazan Taşdemir'in GATA'daki tedavisinin yaklaşık iki ay süreceği ve sağlık durumunun normal seyrinde devam ettiği bilgisini verdiğini aktararak, Taşdemir'in emin ellerde olduğunu bildirdi.

Kaya, ayrıca Taşdemir'in diğer kardeşlerinin eğitimleri için de gerekli desteğin verileceğini kaydetti.

Baba Ramazan Taşdemir de Bakan Kaya'nın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Aile Bakanımız Fatma ablam, buraya kadar geldiler. Çok memnun olduk. Aile Bakanımızdan, devletimizden Allah bin kere razı olsun." dedi.

#Ağrı
#Mehmet Taşdemir
#Fatma Betül Sayan Kaya
6 yıl önce
default-profile-img