|

En büyük mağdur milletimizdir

Başbakan Yıldırım, FETÖ operasyonlarında ‘mağdurlar var’ eleştirilerine tepki gösterdi. Bu süreçte adaletle muamele edileceğini vurgulayan Yıldırım, “Bugünlerde 15 Temmuz darbe girişimi bir tarafa bırakıldı, ‘Efendim mağdurlar var.’ En büyük mağdur 241 şehidimizin yakınıdır, 79 milyon vatan evladıdır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/09/2016 Pazar
Güncelleme: 03:06 - 25/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'nda ve sonrasında önemli açıklamalar yaptı.



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'ye istikrar gelmediği" yönündeki eleştirisini değerlendiren Yıldırım, “AK Parti 14 yıldır tek başına iktidar. Sayın Kılıçdaroğlu istikrardan neyi kastediyor bilmiyorum ama istikrar 14 yıldır devam ediyor" dedi.



FİKRİNİ Mİ DEĞİŞTİRDİ


Yıldırım, bir soru üzerine şunları söyledi:


“Sayın Kılıçdaroğlu ile 15 Temmuz darbe gecesi öncesinde bir telefon görüşmemiz oldu. Bize söylediği 'Bu bir darbe girişimidir, bu, milli iradeye karşı bir kalkışmadır, bu konuda sizin yanınızdayız, sonuna kadar sizi destekliyoruz'. Şimdi 15 Temmuz'dan bu zamana 2 aydan biraz fazla zaman geçti, ne değişti? Sayın Kılıçdaroğlu fikrini değiştirdi mi yoksa Türkiye'de başka bir şey mi oldu?



BOYNUMUZUN BORCU


Bu alçak terör örgütünü, bütün izlerini, bağlantılarını ortaya çıkarmak ve bu topraklardan temizlemek de hükümet olarak bizim boynumuzun borcudur. Ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu'ndan Yenikapı ruhunun gereğine uygun olarak birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde gerek bölücü terörle gerekse FETÖ ile mücadele konusunda daha olumlu tavır içerisinde olmasını bekliyorum."



EL SIKIŞARAK ÇÖZERİZ


Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine, “Biz, atışarak, kamuoyunda siyaset yaparak değil, el sıkışarak, konuşarak sorunların çözülmesinden yanayız. Tribünlere, meydanlara söz söylemek seçim meydanlarında olabilir ama diğer zamanlarda ortak bir anlayış içinde hareket etmek, asgari müşterekte birleşmek lazım" diye konuştu.





DARBE BİR TARAFA BIRAKILDI


FETÖ operasyonlarına ilişkin “Mağdurlar var" şeklindeki eleştirileri değerlendiren Yıldırım, “Bugünlerde 15 Temmuz Darbe Girişimi bir tarafa bırakıldı, 'Efendim mağdurlar var. Devlette memuriyetten çıkarılanlar, iş aleminde, sivil toplum kuruluşlarında, yargıda, orduda, mağdurlar var.' Peki, milletin mağdurluğunu nereye koyacağız? En büyük mağdur 241 şehidimizin yakınıdır, 2 bin 194 gazimizin yakınıdır ve 79 milyon vatan evladıdır. Mağduriyetten konuşursak en önce konuşmamız gereken budur" ifadelerini kullandı.



İNTİKAMLA DEĞİL ADALETLE


Başbakan, “Sapla saman birbirine karışmayacak. Kurunun yanında yaş yanmayacak, intikamla değil, adaletle muamele edilecek. Türk adaleti işbaşındadır, darbecilerden hesap sormaya başlamıştır" dedi.



Tarafsız değiller


Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesini değerlendiren Yıldırım, “Bu değerlendirme kuruluşu, notumuzu düşüren değerlendirme kuruluşu 2 gün önce 'Türk ekonomisi 15 Temmuz'un şokundan kolayca çıktı' diyordu. İki gün geçti ne değişti? Burayı anlayamadık, sormak gerekir" dedi. Yıldırım, “Türk ekonomisi 3-5 tane değerlendirme kuruluşunun raporlarına göre hizaya geçecek bir ekonomi değil. Türk ekonomisi, üreten, büyümeyi hedef alan, istihdamı hedef alan, 79 milyon vatandaşının refahını ve kalkınmasını hedef alan bir ekonomidir. Dünyanın hangi bölgesinde 27 çeyrek art arda büyüme sağlayan ülke var? Bu değerlendirmelerin çok da açıkçası tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. Burada birtakım yönlendirmelerin, Türk ekonomisi hakkında algı oluşturma gayretlerinin olduğunu açıkça görüyoruz. Bu ve buna benzer konuları biz geçmişte de yaşadık. Bundan sonra da buna benzer konular önümüze gelecektir" diye konuştu.




#Binali Yıldırım
#FETÖ operasyonları
8 yıl önce