|

En yakınları ihanet etti

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve kuvvet komutanlarının rehin alınmasının arkasında, komutanların en yakınındaki bazı isimlerin ihanetinin olduğu ortaya çıktı. Komutanları rehin alanlar arasında özel kalem müdürü ve emir subayı gibi yakın çalışma ekibinde bulunanların da olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:07 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının rehin alınmasının arkasında, komutanların en yakınındaki bazı isimlerin ihanetinin olduğu ortaya çıktı. Darbe girişiminin başlamasıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargahında hareketli saatler yaşandı. İlk olarak Orgeneral Akar'ın korumalarının bulunduğu katın demir kapıları kilitlendi. Bu sırada çıkan arbedede komutanın korumalarından bazıları vuruldu. Ardından subaylar Akar'ı gözaltına almaya kalkıştı.



BOĞAZINI KEMERLE SIKTILAR


Darbe girişiminde bulunan askerler Orgeneral Akar'a darbe bildirisini de imzalatmaya çalıştı. Buna karşı çıkan Akar'a silah dayandı, boğazı kemerle sıkıldı. FETÖ üyesi askerler odadaki televizyonu da açarak Org. Akar'ın, yaptıkları darbeyi izlemesini istediler. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de yakın ekibinden bir subay tarafından silah zoruyla rehin alındı. Karargahtaki generaller de darbeye destek verenler tarafından tutuldu. İlk olarak Orgeneral Akar, Genelkurmay Karargahına inen helikopterle darbe girişiminde bulunanlar tarafından üs olarak kullanılan 4. Ana Jet Üs Komutanlığına götürüldü.





GÖZLERİ KAPATILDI


Genelkurmay Başkanlığı Karargahında bir süre tutulan diğer generallerin elleri arkadan bağlandı. Gözleri kapatılan komutanlar diz çöktürülerek bir odada tutuldu. Bu süreçte konuşmaları kesinlikle yasaklanan generaller başları birbirlerinin sırtına değecek ve diz çökmüş şekilde karargahtaki bir odada bekletildi. Daha sonra aralarında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Güler'in de bulunduğu generaller gelen bir başka helikopterle tutulacakları 4. Ana Jet Üs Komutanlığına götürüldü.





DÜĞÜNDE REHİN ALINDI


Darbe girişimi sırasında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve beraberindeki üst rütbeli subaylar katıldıkları düğünde rehin alındı. Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Şanver'in kızının İstanbul'daki düğününe katılan Orgeneral Ünal, buraya gelen Cougar tipi iki helikopter ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi tarafından alındı. Bunların arasında Ünal'ın yakın ekibinden, o gün izinli olduğu belirtilen bir ismin de bulunduğu öne sürüldü.



EMİR SUBAYI DESTEK OLDU!


Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin ise konutuna girişinde darbe yanlısı askerler tarafından alındığı belirtildi. Orgeneral Mendi'nin de rehin alınmasına yakın çalışma ekibinde bulunan bir subayın destek olduğu iddia edildi. Komutanları rehin alanlar arasında özel kalem müdürü, emir subayı ve astsubayı gibi yakın çalışma ekibinde bulunanların olduğu öğrenildi.



GÜVENLİ BÖLGEYE GİTTİ


Donanma Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun ise, darbe girişimi sırasında İstanbul'da bir yemekte bulunduğu, İstanbul'da köprü geçişleri kapatılmadan 5 dakika önce girişimden haberdar olduğunu ve yemekten hemen ayrılarak güvenli bir bölgeye gittiği öğrenildi. Oramiral Bostanoğlu böylelikle darbecilerin alıkoymasından kurtulmuş oldu.




#FETÖ
#Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar
#Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi
8 yıl önce