|

Endişeli bekleyiş

Kilimli’deki bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçiler Tayfun Keskin ve Volkan Köroğlu’nun kurtarılmasına çalışılırken, ailelerin endişeli bekleyişi de sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:52 - 1/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Endişeli bekleyiş
​Endişeli bekleyiş

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında yaşanan göçükte mahsur kalan 2 işçi için endişeli bekleyiş devam ediyor. İlçeye bağlı Gelik beldesi Ayiçi mevkisinde bulunan özel maden ocağında tavanın çökmesi sonucu Tayfun Keskin (34) ile Volkan Köroğlu (32) mahsur kaldı. Göçüğün haber verilmesinin ardından bölgeye Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) tahlisiye, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi.

ZAMANLA YARIŞIYORLAR

İşçilere ulaşılabilmek için uzunlukları 4-5 metreyi bulan maden direklerini keserek tahkimat malzemesi hazırlayan ekipler, göçük bölgesinde kazdıkları alanların güvenliğini bu malzemelerle sağlıyor. Yeni göçüklerin yaşanmaması için madenin içindeki tavan emniyetini ahşap direklerle “dam” yaparak alan işçiler, kazdıkları kömür ve toprak yığınlarını vagonlarla dışarı çıkarıyor. Mahsur kalan işçileri kurtarmak için mesai arkadaşlarının yanı sıra çevredeki maden ocaklarından gelen işçiler de kurtarma çalışmalarına katılıyor.


AİLELER MUTLU HABER BEKLİYOR

Öte yandan kazayı haber alır almaz maden ocağına koşan işçi yakınları da, onların maden ocağından sağ salim çıkması için dua ediyor. Gözyaşları içerisinde çalışmaları izleyen aileler, yakınlarından gelecek mutlu bir haberi bekliyor.

Bu arada. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli ve beraberindekilerle maden ocağına gelerek, ocak sahibi ile yetkililerden bilgi aldı. Vali Kaban, “Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekiplerinin yanı sıra AFAD ile jandarma ekiplerimiz müdahaleyi yaptılar. İki işçimiz şu anda içeride ve ulaşılmaya çalışılıyor. Yer altında çalışmak hakikaten çok zor bir olay. Bazen böyle şanssızlıklar oluyor. İnşallah kısa sürede işçilerimize ulaşmak istiyoruz. Arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyor” diye konuştu.

#Zonguldak
#Kilimli ilçesi
#Maden kazası
7 yıl önce