|

Erciyes atağa kalktı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin projesi kapsamında 300 milyon Euro'luk yatırımın planlandığı Erciyes, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmeye hazırlanıyor. 2005’te start alan proje tamamlandığında, alt yapı, pist kalitesi, sosyal donatıları ile birlikte Erciyes, kış turizminde dünyaya ikinci bir Davos kazandıracak.

Yeni Şafak ve
17:06 - 31/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:12 - 31/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 300 milyon Euro yatırım planladığı ve Avusturya'nın konusunda uzman kuruluşu  ATC (Austrian Tourism Consultans) tarafından hazırlanan master plan çerçevesinde Erciyes; pistleri, otelleri, yeme-içme alanları, eğlence merkezleri, kongre merkezleri, sosyal donatıları ve alt yapısı ile Türkiye'nin birinci, dünyanın ise sayılı kayak merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapması hedeflenen Erciyes Kış Turizm Merkezi, hem turizmin hem de kış sporlarının ilk adresi olma yolunda.


2 MİLYON TURİST AĞIRLAYACAĞIZ 

Erciyes Kayak Merkezi Master Planı'nın tüm detaylarıyla aktarıldığı basın toplantısında konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “Türkiye ciddi turizm zenginliğine sahip. Bu zenginliklerin büyük yatırımlarla ortaya çıkması turizm potansiyelini arttıracaktır. Deniz-güneş-kum turizminde yakalanan başarıyı Erciyes örneğinde olduğu gibi kış turizmi ile de yakalayabiliriz. Kayseri bir sanayi şehri olmasına rağmen istihdam konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor. Yatırımlarımız tamamlandığında  Kayseri'ye 100 milyon Euro dolaylı, 100 milyon Euro da doğrudan gelir sağlanacak. Önümüzdeki yıl 2 milyon turist ağırlamayı hedefliyoruz" dedi.  


150 MİLYON EURO’LUK DEV YATIRIM 

2005’te başlanan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesine bu zamana kadar 150 milyon Euro'luk yatırım yapıldığını belirten Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı da şunları söyledi: “300 milyon Euro'yu bulması beklenen yatırımlar tamamlandığında, uzunluğu 35 bin metreyi bulan 20 adet mekanik tesis ve toplam uzunluğu 200 kilometreyi bulan profesyonel olarak dizayn edilmiş pistlerle Erciyes, dünyanın sayılı kış ve yaz turizm merkezlerinden birisi haline gelecek. 26 milyon metrekarelik alanda bulunan 34 pistimizin tamamı birbiriyle entegre durumunda. Ayrıca karlama üniteleri sayesinde sezonu daha erken açıp daha geç kapatma imkanımız oluyor." 

‘CULTURAL SKİNG’ İLE YENİ BİR SİNERJİ 

Kayseri ile dünyanın 8. Harikası Kapadokya, turizm potansiyelini artırmak ve yepyeni bir seyahat deneyimi yaşatmak amacı ile dünyada bir ilke imza atıyor. Kış sporları ile dünyanın sayılı merkezleri arasına girmeyi hedefleyen Erciyes ve kültür turizmi ile yılda 3 milyon turist ağırlayan Kapadokya, 'Cultural Sking - kültür kayağı' konseptiyle iki turizm bölgesini farklı seyahat deneyimleri ile birbirine bağlayarak bölgesel bir destinasyon oluşturuyor. Yurt dışı pazarı için 3 gün Kapadokya, 4 gün Erciyes olmak üzere bir haftalık tur halinde sunulacak paketlerle kültür ve kayak turu dünyada ilk defa bir araya getiriliyor. Böylece Kapadokya kış mevsiminde azalan ziyaretçi sayısını artırırken yazın da Erciyes Kapadokya’nın yarattığı büyük turizm potansiyelinden faydalanmış olacak.

#erciyes
#cultural sking
#orhan düzgün
9 yıl önce