|

Erdoğan Rum Yönetimi ve Yunanistan'ı uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kıbrıs’ın güneyinde son dönemdeki gelişmeler bilenisiniz hiçbir zaman dışında kalacağımız bir gelişme değildir. Şu anda Barbaros Hayrettin Paşa orada da dolaşıyor ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi, Yunanistan eğer burada kendilerine yaptığımız uyarıyı kale almadıkları sürece biz oradaki çalışmalarımızı aynı şekilde devam ettireceğiz” dedi.

Yeni Şafak
10:36 - 11/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 08:47 - 11/12/2014 Perşembe
IHA

Türkiye Petrolleri’nin (TP) 60. Yılı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli törenle kutlandı. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, TP Genel Müdür Vekili Besim Şişman ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Türkiye’nin birçok yerinde özel firmaların petrol arama ve üretimi yaptığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, her alanda olduğu gibi petrol üretimi ve arama konusunda da özel sektörün birikimini ve dinamizmini ekonomiye kazandırmış olmanın memnuniyeti içerisinde olduklarını dile getirdi.


“UYARILARIMIZI KAİLE ALMADIKLARI SÜRECE…”

Enerji sektörünün Türkiye’nin dış politikasında da önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye artık sadece kendi topraklarında değil Azerbaycan’dan tutun Irak’a, Afganistan’dan Kazakistan’a, Rusya’dan Kırgızistan’a, Libya’ya, KKTC’ye varıncaya kadar dünyanın her yerinde petrol arıyor. Özellikle Kıbrıs’ın güneyinde son dönemdeki gelişmeler bilenisiniz hiçbir zaman dışında kalacağımız bir gelişme değildir. Şuanda Barbaros Hayrettin Paşa orada da dolaşıyor ve Güney Kıbrıs, Rum yönetimi, Yunanistan eğer burada kendilerine yaptığımız uyarıyı kale almadıkları sürece biz oradaki çalışmalarımızı aynı şekilde devam ettireceğiz. Zira münhasır ekonomik bölgedeki tüm çalışmalarda Kıbrıs yaşayan Türklerin hakkı vardır. Eşit miktarda hakkı var ve bu hak hukuka dayalıdır. Sonuna kadar bu hakkında her zaman savunucusu olacağımızı bu akşam bu vesileyle ifade etmek istiyorum" uyarısını yaptı. 

#cumhurbaşkanı
#recep tayyip erdoğan
#kıbrıs rum yönetimi
#yunanistan
#enerji
#uyarı
9 yıl önce