|

Erdoğan’a karşı Gezi’yi destekledik

Fetullahçı Terör Örgütü üyeliğinden tutuklanan eski Balyoz davası savcısı Hüseyin Kaplan Erdoğan'ın 'burnunun sürtülmesi' için Gezi Parkı olaylarını bile desteklediklerini itiraf etti. Savcı Kaplan, "15 Temmuz’dan sonra pişman oldum" ifadelerini kullandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:24 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'nün hakim ve savcı yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada örgüt üyeliğinden tutuklanan Balyoz Davası'nın duruşma savcısı Hüseyin Kaplan, teslim olmadan önce bir televizyon kanalına çıkarak, 'Teslim olmaya gidiyorum. Herşeyi anlatacağım' demişti. Kaplan, savcılık ifadesinde FETÖ üyesi olduğunu kabul etti ancak örgütün adli yapılanma içerisindeki üyeleriyle ilgili isim vermekten kaçınarak 'itirafçı olmak istemiyorum' dedi.



GÜLEN MEHDİ


Kaplan ifadesinde 'Mehdi' kavramının vücut bulmuş halinin cemaat yapısı olduğunu, onun liderinin ise Fetullah Gülen olduğunu söyledi. Gülen'in CIA referansı ile ABD'de yaşamasını sorgulamadığını söyleyen Kaplan, 'Pensilvanya'daki arazi esnaf abiler tarafından alındı' dedi. İşte FETÖ üyeliğinden tutuklanan Kaplan'ın ifadeleri:





BALYOZ DAVASI RAHATTI


2011'de Beşiktaş Adliyesi'ne atandım. Balyoz davasının ikinci iddianamesinden sonra duruşma savcısı olarak katıldım. Şu anda bile Balyoz davasındaki delillerin gerçek olduğuna inanıyorum. Benim görüşüme göre o dava savunma haklarını en rahat kullanıldığı davadır. Sanıkların suçu işlediği kanaatindeyim.



BURNU SÜRTSÜN İSTEDİK


2011 yılında cemaatle hükümet arasında gerginlik oldu. Çünkü Hakan Fidan ve Efgan Ala'nın birkaç kişilik grupla cemaati hedef aldıklarını ve tasfiye etmeye çalıştıklarını duyuyorduk. Bu söylemler bizde rahatsızlık oluşturdu ve Erdoğan düşmanlığı gelişmeye başladı. Ben Gezi Parkı olaylarında hükümetin zarar görmesini istiyordum. Cemaatin okumuş kadrosu hükümetin burnunun sürtülmesini istiyordu. Cemaatle lise son sınıfta tanıştım. Ev abiliği, semt abiliği ve bölge abiliği yaptım. Türkiye'de laikliğin yanlış uygulandığını düşünüyorduk. Doğru uygulanırsa dinin daha özgür olarak yaşanabileceğini düşünüyorduk. 1994'te hakimlik savcılık sınavına girerek sınavı kazandım. Çalıştığımız yerlerde renk vermemeye çalışırdık. 2010'da Fatih Adliyesi'ne atandım. Burada cemaatçi arkadaşlar vardı. Ben arkadaşlarımın isimlerini vermek istemiyorum. İtirafçı olmak istemiyorum. Sadece örgüt üyesi olduğumu ancak suça bulaşmadığımı söylüyorum.



15 TEMMUZ PİŞMANLIĞI


15 Temmuz'dan sonra pişman oldum. Gülen darbe yapanlara lanet etmeyince bende şüpheler oluştu. Basit mevzularda bile iftira atıldığında şiddetli tepki verdiğini biliyorum. Cemaatin olayın içinde olduğunu ve yönlendirdiğini göstermekle hukukçu olmam hasebiyle mahkeme kararları sonucunda da artık terör örgütü olduğunu düşünüyorum.


#Hüseyin Kaplan Erdoğan
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce