|

Erdoğan’a sözüm güç verdi

Onlarca kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği “sigarasız hayatın” sözünü tuttu. Sigarayı bırakanlardan Ankaralı kunduracı Vahdettin Yüksel, “Cumhurbaşkanımız sigara içtiğimi öğrenince ‘Bana söz ver, içmeyeceksin’ dedi. Ona verdiğim söz, bana güç verdi, 5 yıldır daha mutluyum” ifadesinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 20:37 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Ankara'dan, İstanbul'dan, Bingöl'den, Tunceli'den, Malatya'dan, Nevşehir'den ve daha birçok ilden belediye başkanı, muhtar, işçi ve esnaf pek çok kişi aynı kararı aldı ve sigarasız bir yaşama adımını attı. Tütün bağımlılığına karşı başlatılan eylem planı, dumansız hava sahası çalışmaları, Sağlık Bakanlığı'nın hastane hizmeti, Sigara Bırakma Danışma Hattı, binlerce vatandaşın sigarayı bırakmasında etkili oldu. Farklı meslek, yaş gruplarından birçok kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği “sigarasız hayatın” da sözünü tuttu.



HAYATIMIZ DEĞİŞTİ


Ankaralı 59 yaşındaki kunduracı Vahdettin Yüksel sigarayı bıraktıktan sonra hayat bulduğunu söyleyenler arasında yer aldı. Yüksel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 yıl önce dükkanımıza geldi. O anda cebimde sigara paketi vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın hassasiyetini bildiğim için cebimdeki sigarayı yere düşsün diye fırlattım. Düşmedi, masanın kenarında kaldı. Cumhurbaşkanımız da görünce 'Bu sigara kimin' diye sordu. Benim olduğunu söyleyince 'Bana söz ver, içmeyeceksin' dedi. 'İçmeyeceğim' dedim.” Yüksel, Cumhurbaşkanı'na verdiği sözün kendisine güç verdiğini sözlerine ekledi.



SAĞLIK GÖREVLİLERİ ARADI


İstanbullu esnaf Yusuf Çelik de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söz verenler arasında. Çelik, yaptığ açıklamada, “Koskoca Cumhurbaşkanı'na söz verdik, o gün bugün hiç içmedim. Sağlık görevlileri arıyorlar, 'Cumhurbaşkanımız'a söz vermişsiniz, bıraktınız mı?' diye soruyorlar. Ben de içmediğimi söylüyorum” dedi.



Keşke daha önce yakalansaydım






Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise kenti ziyaret eden Erdoğan'ın sigara paketini aldığını anlatarak, “Bir süre zorluk çektim ama başardım. Anlatılamayacak kadar güzel bir olay. Evde itibarınız iki kat artıyor. Hayatımızda hesap yaparken karşımıza çıkan sigara masrafları da ortadan kalktı. Bunun yanında kendinize hürriyetinizi armağan ediyorsunuz. Keşke daha önce yakalansaydım” dedi.







Sigarayı bırakanları Külliye'de ağırlayacak


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev sahipliğinde, sigarayı bırakan 250'den fazla kişiye bugün Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla resepsiyon verilecek. Resepsiyona, yurt gezileri sırasında Erdoğan'ın sigarayı bıraktırdığı 20 kişi de katılacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'na söz verenlerin isim, soyadı, tarih ve telefon numarasını yazdığı sigara paketlerinin fotoğrafları da sergilenecek.






#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#sigarasız hayat
#sigara
#Dünya Sigarayı Bırakma Günü
8 yıl önce