|

Erdoğan'dan belediye afişlerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların hakları ve sunulan hayatları dolayısıyla sert eleştirilerde ve uyarılarda bulundu. İsim vermeden bazı belediyelerin hazırladığı afişleri de eleştiren Erdoğan "Ailesi ve değerlerinden kopararak savunmasız bıraktıkları kadını sömürerek aslında nesillerimizi hedef alıyorlar" dedi.

Yeni Şafak
14:39 - 7/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:15 - 7/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hak-İş'in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği toplantıda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Sizler bu ülkede kendi ayakları üzerinde durabileceğinizi gösteren birer kahramansınız. Sizler kadının metalaştırılmadan, istismar edilmeden, kimliğiyle, inancıyla hayatta yer alabileceğinin ispatısınız. Kadının cinsiyetinden önce insan sıfatıyla sahip olduğu hakları kullanabilmenizden dolayı saygı ile selamlıyorum.



"Bizim safımız bellidir

"


Kadının olmadığı yerde insan da yoktur. Kadın olmak peşinen imtiyazlı olmaktır. Kadın çocuk doğurduğu için cezalandırılmaz tam aksine mükâfatlandırılır. Bizim insancımızda cennet babaların değil annelerin ayakları altındadır. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür ben öptüm sizde öpün. Kadına haksızlık eden tüm insanlığa haksızlık etmiş olur. Bugün dünyanın kuzeyi ile güneyi arasındaki adaletsizlik aynı mücadelenin farklı bir yansıması değil midir? Bizim safımız bellidir. Mücadele eden tüm kadınların sonuna kadar yanındayız. Bizim tarihimizde emek kutsaldır ve bunun için çalışanın alın teri kurumadan hakkının verilmesi istenmiştir. Vakıf müessesleri bir yönüyle emeğin korunması işlevine sahiptir.



CHP'li belediyelerin afişlerine tepki


İsim vermeden CHP'li belediyelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlattığı ve ilçenin her tarafına astırdığı afişleri eleştiren Erdoğan, "Bir takım çevrelerin ısrarla, kendi deyimleriyle 'özgürleştirmek' adına kadınları kadın yapan farklılıkları, güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığını görüyoruz. İşte bu zihniyetin yansımalarına bazı belediyelerin, bir takım siyasi partilerin, güya Kadınlar Günü için hazırladıkları afişlerde, etkinliklerde şahit oluyoruz. Bu topraklarda yabancı ne varsa getirip 'işte kadın' diye sunan, inancını ve kılık kıyafetini aşağılayarak kadına hakaret eden bu karanlık zihniyet esasen en büyük kadın düşmanıdır. Kadını, 'başında örtü var, başında örtü yok' diye ayrıma nasıl tabi tutarsın? Yani 'başında örtü varsa kadın değil, başında örtü yoksa kadındır.' Böyle bir tanımlama olabilir mi? Yıllarca bu ülkede bu yapıldı. Eğer başında örtü varsa üniversiteye almadılar, okullara almadılar, örtü varsa devlet dairelerine, işe almadılar, yoksa aldılar. Ayrımcılığın ta kendisi bu, bunu yaptılar. İşte bunu hamdolsun biz değiştirdik. Nisa, insan... Ve insan olduğu için değer verdik, giyiminden kuşamından dolayı değil. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları, kadını kendi ideolojilerine, kendi zihinlerinde kurdukları dünyaya köle yapmaktır. Ailesinden, mahallesinden, toplumundan, değerlerinden kopararak savunmasız bıraktıkları kadını, emeği ve bedeni ile istismar etmenin adını özgürlük koyanlar aslında nesillerimizi hedef alıyorlar" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:





"Temenni ederim ki bu parayı alarak döner
"


3 milyar avro destek vereceğiz' dediler. 4 ay geçti, hala verecekler. Sayın Başbakan şu anda Brüksel'de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner. Bakın bir taraftan 'mülteciler gelmesin' diyorlar. Tamam da mültecileri biz göndermiyoruz ki, bak denizden geliyorlar. Bunların birçoğu da maalesef ölüyorlar. Biz şu ana kadar sadece denizlerden 100 bine yakın mülteciyi botlarımızla kurtardık. Ama diğerleri botları şişleyerek onların ölümüne neden oldular. Farkımız bu. Biz insana böyle bakıyoruz, onlar ise öyle bakıyorlar.



"Anayasa'nın, yasaların amir hükümleri ortadadır
"


Gençlerimizi ruhsuz bir ceset gibi dünyevi hazların peşinden koşmaya yönlendiren bunlara karşı mücadele etmeliyiz. Bölücü terör örgütü de, DAEŞ de, paralel devlet yapılanması da aynı kaynaktan besleniyor. Bu operasyonlar güneydoğudaki, doğudaki bölücü terör örgütü, bu terörü estirdiği sürece durmayacaktır. Huzuru yakalayacağımız ana kadar devam edecektir. Her türlü tedbiri aldık, alıyoruz. Bu ülkede parlamentoya girip de, hala parlamentoda terör estirenlere karşı da bunlara karşı gerekli adımların atılması gerektiğine inanıyorum. Yasalar ortada, onların yaptığı özgürlükçü mücadele değildir. Özgürlük insanların öldürülmesiyle gelmez. Bunlara siz silahla mı gelmek istiyorsunuz, işte Anayasa'nın, yasaların amir hükümleri ortadadır. Parlamentoya girdin, demokratik mücadeleni göster; ama silahla dersen kusura bakma.

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Hak-İş
#Dünya Kadınlar Günü
8 yıl önce