|

Erdoğan'dan Çin'e 100 işadamıyla çıkarma

Türkiye ile Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinde yeni bir sayfa açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği Çin ve Endonezya ziyaretlerinin yol haritası netleşti.

Yeni Şafak
02:12 - 27/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 02:16 - 27/07/2015 Pazartesi
Diğer

100'ün üzerindeki işadamının da katılacağı gezide iş dünyasının öncelikli hedefi Çin'e yıllık 2.8 milyar dolar seviyesinde olan ihracatı 10 milyar dolar seviyesine çıkarmak.



Star'ın haberinde yer alan bilgilere göre; Hazır giyim ürünleri başta olmak üzere markalı katma değeri yüksek ürünlerin satışı öncelikli hedef olarak belirlendi. Finans, enerji, savunma gibi stratejik alanlarda da ortak işbirliği yapılması görüşme masasında yer alacak. Çin'de düzenlenecek foruma Türkiye ve Çin'den 400'ü aşkın işadamının katılması bekleniyor.



Türkiye'nin mermer, krom, bakır gibi hammadde ihracatı gerçekleştirdiğini ifade eden Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) bir yetkili, “Bu ülkeye sattığımız bir takım şeyler var ancak dış ticaret açığının kapanması için özellikle hazır giyim ürünlerinden oluşan markalı mal satışı yapmak önemli. Katma değeri yüksek ürünlerle en az 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirebiliriz. Çin'in yaklaşık yüzde 10'luk bir zengin kesimi var. Bu da en az 100 milyon zengin müşteri anlamına geliyor" dedi.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Çin
#ekonomi
9 yıl önce