|

Erdoğan’ı öldür yolumuz açılsın

FETÖ'nün Erdoğan'ı öldürmek için gönderdiği suikast timini hainlerden biri böyle motive etmiş: "Biz akıncılarız. Bu yolda ölmek var. Görevi başarırsak arkadan gelenler çok rahat edecek..."

Yeni Şafak
04:00 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:23 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek için Marmaris'te kaldığı otele helikopterle giden suikast timinden Astsubay Selman Çankaya (26), sorguda itiraflarda bulundu. Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu Muharebe Arama Kurtarma (MAK) birliğinde görev yapan tutuklu Çankaya, 3 hafta önce Hava Lisan Okulunda bulunan Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen tarafından WhatsApp grubu kurulduğunu, iki gün önce de Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu tarafından “Her an görev çıkabilir, telefonlarınız sürekli yanınızda bulunsun" diye uyarıldıklarını belirtti. Kendisine düğünü için izin verilmediğini, 15 Temmuz akşamı da evden acilen çağırıldığını söyleyen Çankaya, Binbaşı Taner Berber'in ekibi paraşüt deposuna alıp “Bir terörist elebaşını almaya gideceğiz. Angajman (çatışma) kaçınılmaz. Kendinize dikkat edin. Bu yolda şehit olmak, geri dönememek var. Hakkınızı helal edin. Bizi akıncılar olarak düşünebilirsiniz. Biz önden gidip, yol açanlar olacağız. O yüzden görevimiz çok mühim. Bunu başarırsak arkamızdan gelenler çok daha rahat edecek. Bize iki özel kuvvet ekibi katılacak, onlarla hareket edeceksiniz" dediğini anlattı. Harekatı general Gökhan Sönmezateş'in yönettiğini, özel kuvvetlerden Şükrü Binbaşı'nın planladığını iddia eden Çankaya, şöyle konuştu:



'SÖNMEZATEŞ SÜREKLİ MESAJLAŞIYORDU'


“Malzemelerimizi helikoptere yükleyip beklemede bulunduğumuz sırada, Gökhan Sönmezateş konuşma yapıp, 'TSK yönetime el koymuştur. Emirlerimi şu anda Genelkurmay karargahından alıyorum. Tüm kuvvet komutanlarımız tutuklandı, polis özel harekat, MİT, Meclis bombalandı. Yönetim şu anda TSK'nın elinde' dedi. Piste gittik. Büre sonra Marmaris'e hareket ettik. Yanımda bulunan Gökhan Sönmezateş sürekli telefonla, daha önce görmediği bir uygulamayla mesajlaşıyordu. Marmaris'te ilk indirme yapacağımız yere sis attık. Yoğun duman dolayısıyla helikopter tekrar irtifa alıp sahil kenarında ekibi yere indirdi. Silah sesleri duydum, sonra helikopter havada tur atmaya başladı."



'İKMAL YAPAMADIK'


“General sürekli telsiz talimatı ve cep telefonuyla irtibat sağladı. Yaklaşık 40 dakika kadar tur attık. Yer ekibi, kendilerini almamızı söyleyince pilot yere ineceğini ancak yakıtın çok az kaldığını söyledi. Bir binanın yanına indik. Çevrede siviller vardı. General aşağı indi, havaya ateş ederek çevredekilere helikoptere yaklaşmamalarını işaret etti. 10 dakika kadar bekledik, kimse gelmeyince havalandık. Yarım saatlik uçuştan sonra UH helikopter bulunan bir piste, iki Cougar helikopterle indik, yakıt ikmali için bekledik ancak gelen olmadı. Pilotlar ve Sönmezateş general inip, binalara doğru gitti. Bir süre sonra general geri geldi. Yakıt ikmali yapılamadı. İki Cougar içindeki malzemeleri Skorsky'ye yükledik. MG4 mühimmatını Cougar'da bıraktım. Skorsky'de bir yaralı olduğunu gördüm, göğsünden yaralıydı."



'UYUDUM, TESLİM OLDUM'


“Tam havalanmak üzereyken pilot tulumlu bir albay geldi. Ağlayarak generale, 'Komutanım bizi düşüreceklerdi, öldüreceklerdi.' dedi General de 'Sakin ol' dedi ancak bizimle gelmedi. Havalandık, yere çok yakın uçuyorduk. Çiğli Üssü'ne geldik. General indi, kulenin arkasındaki binaya gitti. Ambulansın gelip yaralıyı tahliye etmesinin ardından üste kalan MAK'çılar helikopterdeki malzemeleri indirdi. Bir müddet daha bekledik, gelen giden olmadı. Misafirhaneye gidip saat 12.00'ye kadar uyudum. Nevşehir'den gelen babam ve İstanbul'dan gelen ağabeyimle görüştükten sonra teslim oldum."


#Suikast
#FETÖ
8 yıl önce