|

Erdoğan’ın mesajını iletti

Körfez’de yaşanan kriz için diplomasi mesaisine devam eden Katar ve Kuveyt’in ardından Suudi Arabistan’a gitti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:42 - 17/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Erdoğan’ın mesajını iletti
​Erdoğan’ın mesajını iletti

Çavuşoğlu muhatapları ile yaptığı görüşmenin ardından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından kabul edildi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, verimli bir görüşme olduğunu ifade etti. Kral’ın kendisine Türkiye’ye verdikleri önemini vurguladığını ifade eden Çavuşoğlu özetle şunları kaydetti:

SALMAN NEDENİNİ ANLATTI

Kral Selman ile Katar krizinin çözümüne katkı sağlamak için neler yapabileceğimizi ve tabii ki ikili ilişkileri de görüştük. Atacağımız adımları değerlendirdik. Kral Selman Türkiye’ye verdikleri önemi özellikle defalarca vurguladı. Katar krizini de değerlendirdik. Kral Selman neden bu adımı attıklarını anlattılar. Biz de neticede sorun olabilir ama bir taraftan bunu belgelendirmek lazım, diğer taraftan da bu sorunu çözmek için Kralın önemli bir rol oynaması gerektiğini liderlik göstermesi gerektiğini söyledik.

İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

Cumhurbaşkanımızın da bir cümlelik bir mesajı vardı; ‘Sorunu Hadimul Haremeyn Eş Şerifeyn’e yakışır şekilde çözmesini bekliyoruz’ şeklinde. Bunu ilettik. Bence son derece faydalı bir görüşme oldu. Sorun çözüldü mü bugün Mekke’de? Hayır. Başka ülkeler de var. Çok karmaşık bir halde şu anda. Ama bana göre çok faydalı bir görüşme oldu. Samimi bir şekilde düşüncelerinizi paylaşma imkanı bulduk. Sonuçta iki taraf da iki ülke arasında ilişkilere verdiği önemi vurguladı. Bundan sonraki süreçte de ilişkilerimizi daha da kuvvetlendireceğiz.

#Körfez
#Kriz
#Mevlüt Çavuşoğlu
7 yıl önce