|

Erken önlem

Ard arda yaşanan maden ve iş kazaları sonrası denetimler artırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eksiklikler tespit ettiği Ovit Tüneli inşaatı ve Ermenek’teki maden ocağının faaliyetlerini durdurdu. Samsun’da da güvenlik önlemi alınmayan caminin yıkımı iptal edildi

Yeni Şafak
04:00 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 22:54 - 13/11/2014 Perşembe
Diğer
İş sağlığı ve güvenliği alanlarında meydana gelen kazalar sonrası denetimler artırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı yapımı devam eden Ovit Tüneli’nde incelemelerde bulundu. Kurulun tünel inşaatında eksikler tespit etmesi üzerine Rize Valiliği çalışmaları durdurdu. Tünel inşaatında erken uyarı sistemi bulunmadığı, havalandırmaların yetersiz olduğu ve zehirli gaz tespit edildiği açıklandı.

MADEN OCAĞI KAPATILDI

Karaman'ın Ermenek ilçesinde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanlığı’nın aldığı heyet kararı ile su baskınının meydana geldiği Has Şekerler Madencilik’in yakınındaki Özkar Madencilik A.Ş. Kömür İşletmesi’nde üretim durduruldu. İş Teftiş Kurulu yaptığı incelemede çalışan işçiler için hayati tehlike oluşturacak 2 kusur olduğunu saptadı. Rapora göre, denetimde, iş yerine ait ocaklarda yapılan tüm ilerlemelerde, gaz ve su kontrol sondajlarının 4 metre uzunluğunda yapıldığı beyan edilmesine rağmen sondajlarla ilgili olarak sondaj loğları hakkında herhangi bir veri kaydının olmadığı belirlendi. 

ZEHİRLİ GAZ RİSKİ VAR

Rize'de de Valilik, Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye’nin en uzun tüneli olması planlanan Ovit Tüneli’deki çalışmaları, eksiklikler nedeniyle durdurdu. Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğünden (KGM) Ovit Tüneli’nde tespit edilen tüm eksikliklerin tamamlandığı ve çalışmalara yeniden başlanılması için iş güvenliği uzmanlarının gelmesinin beklendiği açıkladı. İkizdere İlçesi Güneyce Tüneli'nde ise önceki akşam saatlerinde meydana gelen göçük nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı. Mahkeme, gözaltına alınan iki kişiyi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

 


Balyozlu yıkıma durdurma kararı

Samsun’un Bafra İlçesinde ise İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan 500 kişilik İsmet Paşa Camisi yerine 2 bin kişilik cami yapılması için yıkılmasına karar verildi. İşçiler birkaç gün önce caminin yıkımına başladı. Yerine 2 bin kişilik cami ve kuran kursunun yapılacağı alanda işçiler hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışmaya başladı. Bir işçinin yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki caminin minaresine çıkıp, balyozla alemi yıkması ve bunu yaparken de hiçbir güvenlik önlemi almaması tepkilere neden oldu. Mahalle halkı işçiyi uyararak minareden indirmek istedi. Tepkiler üzerine müftülük minarenin yıkımını durdurdu.

#Erken
#önlem
#maden
9 yıl önce