|

Erken seçim yok

Başbakan Yıldırım gündem maddeleri arasında erken seçim olmadığını söyledi. Yıldırım, "İlke olarak, erken seçimlerden hoşlanmıyoruz, çünkü erken seçimler belirsizlik getiriyor. Şu anda bizi erken seçime götürecek bir şey yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:10 - 26/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’li finans televizyonu Bloomberg’e açıklamalarda bulundu. Yıldırım, kabinede yapılacak değişikliklerin demokrasilerin gereği olduğunu kaydetti.Yıldırım, Çankaya Köşkü’ndeki mülakatta, anayasa değişikliğinin tam olarak 3 Kasım 2019’da tamamlanacağını, bu tarihte yapılacak genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devreye gireceğini belirtti. Yıldırım “Halk oylamasının resmi sonuçlarının açıklanmasıyla bazı konular yürürlüğe girecek, bunlardan biri cumhurbaşkanımızın partiyle ilişiğinin tekrar kurulması. Cumhurbaşkanımızın genel başkan olması için de engel kalmıyor; bu tabii kendi arzusudur” dedi.

İSTİŞAREYLE BELİRLERİZ

Kabinede zaman zaman kan değişimi gerektiğini belirten Yıldırım, konunun cumhurbaşkanı ile istişare edileceğini söyledi. Yıldırım, “Tabii ki şartlar oluştuğunda, ihtiyaç olduğunda bakanlarda da değişikliğe gidilebilir, bunu da sayın Cumhurbaşkanımızla istişare süreci içerisinde gerçekleştiririz” diye konuştu.

İLK ADIM ÜYE YAPMAK

“İlke olarak, erken seçimlerden hoşlanmıyoruz, çünkü erken seçimler belirsizlik getiriyor” diyen Yıldırım, “Şu anda bizi erken seçime götürecek bir şey yok” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin seçim sonuçlarını açıklamasının ardından AK Parti üyesi olma ihtimaline de değinen Yıldırım, “İlk adım, cumhurbaşkanımızı tekrar partiye üye yapmak. Daha önce hiç olağanüstü kongre olmayacağını söylemedim” dedi.

AB BİR KARAR VERMELİ

Avrupa Birliği ile ilişkilere de değinen Yıldırım, AB’nin Türkiye’yle ‘tamam mı, devam mı’ kararını vermesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, Türkiye’nin AB’nin kararına göre adım atacağını belirterek, “O kararı görelim sonrasında biz de yolumuzu belirleriz” değerlendirmesini yaptı. Yıldırım, ABD’nin yeni yönetimininse geçmiş dönemde yapılan yanlışları artık yapmayacağını ümit ettiklerini kaydetti.

Reformlar sürecek

Mali disiplini elden bırakmayacaklarını ve yapısal reformlara kararlılıkla devam edeceklerini belirten Yıldırım, teşviklerin süreceğini belirtti. Başbakan Yıldırım, geçmişte başlatılan projelerin maliyetini düşürmeye destek için kurulan Varlık Fonu’nun bankaların ellerindeki kaynakları yeni projelere aktarmalarına yardımcı olacağını ifade etti. Yıldırım, gelecek 10 yılda demiryollarına asgari 100 milyar lira civarında yatırım yapılacağını söyledi. Merkez Bankası’nın kararlarında bağımsız olduğunu belirten Yıldırım, yüksek faiz ve enflasyonun yatırımcı iştahını azalttığını kaydetti.


#Başbakan
#Binali Yıldırım
#AB
#ABD
7 yıl önce