|

Ermenek’ten 2 acı haber daha

Ermenek’te 18 işçinin mahsur kaldığı maden faciasının 21’inci gününde 2 işçinin daha cansız bedenlerine ulaşıldı. AFAD, ocağın 4’üncü Başyukarı Bölümü’nde 2 işçinin cesetlerine ulaşıldığını açıkladı. Cesetlerden biri ocaktan çıkartılırken diğer işçi için çalışmalar sürüyor. Ocaktan çıkarılan işçinin cenazesi ise hastaneye götürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 18/11/2014 Salı
Güncelleme: 22:17 - 17/11/2014 Pazartesi
AA
Karaman’ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, 28 Ekim’den bu yana aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda, madenin 4. “başyukarı” bölümünde iki işçinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Madenden çıkarılan işçinin cenazesi, ocağın girişine gelen ambulansa alınarak Ermenek Devlet Hastanesine nakledildi. Ocağın ağzına ambulansın gelmesi sırasında fenalık geçiren bazı işçi yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti.

BAŞYUKARI BÖLÜMÜNDE BULUNDULAR

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: “Karaman’ın Ermenek ilçesinde aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda madenin 4. ‘başyukarı’ bölümünde iki işçi kardeşimizin daha cenazelerine ulaşılmıştır. Cenazelerden biri madenden dışarı çıkarılmış, diğer madencinin de çıkarılma çalışmaları devam etmektedir. Madende mahsur durumda bulunan 14 madenciyi arama çalışmaları da kesintisiz şekilde sürmektedir.” 

14 İŞÇİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

AFAD’dan yapılan açıklamanın devamında, 16 Kasım itibariyle toplam 738 kişilik bir ekibin çalışmalarda görev aldığı belirtilerek, arama-kurtarma çalışmalarının üç vardiya hâlinde aralıksız devam ettiği ifade edildi. Yapılan çalışmalar kapsamında desandre bölümünde 753 kotuna ulaşılması için toplam 884 vagon hafriyat tahliye edildiği kaydedildi. 

335 VAGON HAFRİYAT ÇIKARILDI

Açıklamada, “Nefeslik bölümünde ise 777 kotunda çalışmalar sürmekte; bu alandan şimdiye kadar bin 335 vagon hafriyat çıkarılmış durumdadır. Son 24 saatte 15 metre ilerleme sağlanmıştır. Desandre ve nefeslik bölümleri arasında hava bağlantısı sağlandığı kaydedilmektedir” denildi.

Vagonlar hurdaya dönmüş

Ermenek'te 28 Ekim'de Has Şekerler Madencilik şirketine ait kömür ocağını, kullanılmayan eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı. Yapılan çalışmalar sonucu 6 Kasım'da işçilerden Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı’nın cesetleri ocaktan çıkartıldı. Dün iki işçinin cesedinin çıkarılmasının ardından kalan 14 işçinin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. 

1 TON TAŞIMA KAPASİTELİ

Çalışmalar sırasında ocaktan çıkartılan 1 ton yük taşıma kapasiteli 200 kilo ağırlandığındaki vagonların hurdaya dönmüş hali ise facianın boyutunu gözler önüne serdi.
#Ermenek
#2 işçi
#maden
9 yıl önce