|

Eroğlu: 185 mevkidaşıma mektup yazdım

Bakan Eroğlu, FETÖ'nün iç yüzünün dünyaya anlatılması gerektiğini belirterek, "Ben de bakan olarak 185 ülkedeki bakan mevkidaşlarıma özel mektup yazdım. İngilizce bilene İngilizce, Arapça bilene Arapça, iki sayfalık mektup gönderdim" diye konuştu.

Yeni Şafak
23:28 - 6/08/2016 samedi
Güncelleme: 20:33 - 6/08/2016 samedi
AA

Afyonkarahisar'da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki darbenin püskürtülmesinde milletin önemli rol oynadığını söyledi.



"Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, hakikaten çok büyük bir badire atlattık." diyen Eroğlu, şöyle konuştu:



"Netice itibarıyla herkes de şunu kabul ediyor: Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekten dirayeti ve ayrıca Başbakanımızın, bakanların, milletvekillerimizin, siyasi partilerin ve medyanın, hepsinin kararlılığı neticesinde bu tarihin en alçak, en kalleş, en hain, en kanlı darbe girişimi püskürtüldü. Cenab-ı Allah'a ne kadar şükretsek azdır."



Darbenin arka planlarını bilenlerden biri olduğuna dikkati çeken Eroğlu, geçmişteki darbelerde hükümetin hedef alındığını ve değiştirildiğini anımsattı.



Bunların gayesinin ise milleti yok etmek olduğunu kaydeden Eroğlu, şunları dile getirdi:



"İslam'ın son kalesi olan Türkiye Cumhuriyetini tamamen parçalamak ve milleti birbirine düşürmek, adeta Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek gibi bir hedefleri vardı. Bunlar çok büyük hesaplar yaptılar ama onların hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da hesabı var elbette, nihayetinde de böyle perişan oldular. Gerçekten Cumhurbaşkanımız bazen tek başına mücadele etti. 17-25 Aralık'ta 'Bu kadar gerek var mıydı, okulların kapatılması gerekli miydi?' diyenler oldu.



Cumhurbaşkanımızın o zaman arkasından gidenler de azdı ama Cumhurbaşkanımızın haklılığı yüzde 100 ortaya çıktı. Bunlar gerçekten çok büyük hain, çok gizli bir teşkilat ve maksatlarının ne olduğu da malum, Türkiye'yi parçalamak."



Eroğlu, FETÖ terör örgütünün hala ihanetinden vazgeçmediğine işaret ederek, onları maşa gibi kullananların hala kendilerinden maşa olmalarını istediklerini belirterek, dünyada yeni algı oluşturmaya çalıştıklarını anlattı.



Bütün İslam dünyası dua ediyor


"Siz değerli vatandaşlarımız, ne kadar tanıdığınız varsa onlara söyleyin, bu hainlerin iç yüzünü anlatsınlar." diyen Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ve bu algı yönetimi konusunda yaptığı hazırlığı arz ettiğini söyledi.



Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Ben de bakan olarak 185 ülkedeki bakan mevkidaşlarıma özel mektup yazdım. İngilizce bilene İngilizce, Arapça bilene Arapça, iki sayfalık mektup gönderdim. Medyamıza da çok önemli vazifeler düşüyor. Bazı ülkeler milletin bu kahramanlığını hazmedemediler ya 'Niye başarısız oldular' diye hayıflandılar. Dünya tarihinde görülmemiş bir şey, 'Keşke başarılı olsaydı, bu darbeciler şöyle yapsalardı' diye onlara akıl verenler var. Şunu bilmiyorlar ki bu milletin arkasında bütün İslam aleminin duası var, bunun farkında değiller. Sudan'dan, Arabistan'dan, Arakan'dan, Filistin'den, Mekke'den, Medine'den, bütün İslam dünyası dua ediyor.



Diyorlar ki 'İslam'ın son kalesi Türkiye'dir, onun ayakta kalması lazım' diyorlar. Onun için biz de diyoruz ki 'Bu şanlı bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, minarelerden ezanlar ilelebet okunacak' diyoruz."



Darbe girişiminde bulunan hainlerin başka hesapları olabileceğini ifade eden Eroğlu, birlik ve beraberliğin artarak devamını diledi.



Eroğlu, "Nitekim gelen bazı istihbarata göre, 24 Ağustos ile 14-15 Eylül'de böyle birtakım hareketler, bazı noktalara IŞİD destekli, PKK destekli helikopterli saldırılarda bulunacakları bilgileri geliyor ama biz o konuda hazırlıklıyız. Allah'ın izniyle demir yumruğumuzu kafalarına indireceğiz. Dolayısıyla onlar da heyecanlanmasınlar. Böyle menfur bir hadiseye, saldırıya alet olmasınlar." ifadelerini kullandı.



Birtakım hatalar olmaması için azami gayret gösteriyoruz


Çıkarılan kararnamelerle hainlerin kurumlardan temizlenmesine devam edildiğini aktaran Eroğlu, bakanlığında yapılan daha önceki temizliğe rağmen 240 civarında personelin açığa alındığını söyledi.



Eroğlu, suçlu olanların cezalarını çekeceğini anlatarak, milletin alın teriyle ödediği vergilerden maaş almalarına ve keyif çatmalarına izin verilmeyeceğini vurguladı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:



"Bu konuda birtakım hatalar olmaması için azami gayret gösteriyoruz. Yani kurunun yanında yaşın da yanmaması için azami gayret gösteriyoruz. Zaten bir hata olursa o her zaman düzelir. FETÖ terör örgütünü temizlemek konusunda hükümetimiz, bütün millet karalıdır. Bunlara en ağır ceza verilecektir. Düşünebiliyor musunuz, bu örgüt öyle hain bir örgüt ki tamamen İslamiyet'i tahrif etmek suretiyle özellikle kendisine mehdi süsü vermek ne kadar hainlik. Himmeti varmış, kainat imamıymış... Bunlar imam falan değil, biz onlara şöyle diyoruz. Bazen il, ilçe, bakanlık imamları olarak söyleniyor. Biz öyle demiyoruz. Onu şöyle düzeltin. Ne demek imam? İmamlar, bizim başımızın tacı. Bunlar FETÖ terör örgütünün mesela il haini, ilçe haini, veya şu bakanlık FETÖ haini. Lütfen bundan böyle 'imam' falan demeyin. O da kendini kainat imamı olarak adlandırmış. Onu da dünyada 'gelmiş, geçmiş en büyük hain' diye tarif edelim. Bunlar Tük İslam alemini parçalayıp, siz biliyorsunuz onlara teslim etmek için 30-40 yıldır hazırlık yapan bir terör örgütü.



Sahte mehdiler, sahte peygamberler çok çıkmıştır tarihte. Bu da bu yüzyılın sahte mehdisi, densiz, alçak bir hain, hiyanet onun elebaşısı. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar, demokrasi mitinglerine tam katıldı, nöbetleri tam tuttu. Bugün ve yarın da son nöbetlerimizi tutacağız inşallah. Allah sizlerden razı olsun, Rabbim sizlere hudut boylarında nöbet tutan askerlerin sevabı kadar sevap nasip eylesin."


#Afyon
#Oman ve Su İşleri Bakanı
#Veysel Eroğlu
#FETÖ
il y a 8 ans