|

Erzurumlulara yol müjdesi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, dağ, taş demeden sert ve geçit vermeyen kayalıkları aşarak, yol yapıyor.

Yeni Şafak
18:06 - 7/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:07 - 7/12/2015 Pazartesi
IHA

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü ekipleri, Uzundere ilçesi Cevizli ve Kirazlı Mahalleleri (Köyleri) bağlantı yolunu yapmak için 2 bin 100 metre rakımda elverişsiz hava ve arazi şartlarına aldırmadan çetin kayalıkları aşıyor.



Yol yapım ekipleri, iş makineleriyle 1300 metreden başlatılan dağın yamacındaki yeni yol yapım çalışmasını 2,1 kilometrelik zirve noktasına kadar çıkardı. 8 bin metrelik bağlantı yolunun 5 bin metresi sıfırdan yapılırken, 3 kilometrelik bölümde de yol onarım çalışması gerçekleştirildi. Cevizli Mahallesi Sakinleri, “Bu zor şartlarda yıllardır özlemini çektiğimiz Gedik mevkiimizin ve Kirazlı Mahallesi Bağlantı Yolu'nun yapılmasını görmek bizleri mutlu etti. Bu yol; hem mezramızın hem de tarım arazilerimize ulaşmada bizlere büyük kolaylık sağlayacak.



Ayrıca Kirazlı Mahallemize de daha kısa mesafede gidip gelmemize olanak tanıyacak. Bütün bu özelliklere sahip olan yolumuzu inşa eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi'ye teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

#erzurum
#yol
#proje
8 yıl önce