|

Esed vurdu Kılıçdaroğlu hükümeti uyardı!

Esed güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 3 askerimiz şehit düşerken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ilk açıklamasında hükümeti uyarmakla yetindi. Genelkurmay'ın açıklamasına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Buradan hükümet yetkililerine sağduyuyla davranmalarını tavsiye etmenin ötesinde bir şey söyleyemeyeceğim" dedi.

Yeni Şafak
12:09 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:31 - 24/11/2016 Perşembe
Diğer
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 93'üncü gününde El Bab'tan acı haber geldi. TSK, Suriye rejimine ait uçakların düzenlediği hava saldırısında 3 askerimizin şehit olduğunu, 10 askerimizin de yaralandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Işık ve Genelkurmay Başkanı Akar'dan saldırıyla ilgili bilgi aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ise tepki teken bir açıklama geldi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Kurulu'na katıldı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:


"Genelkurmay'ın yaptığı açıklama, Suriye hükümetine ait uçaklarla askerlerimizin vurulduğu şeklinde haber. Bu çok tehlikeli bir kapıya bizi getirebilir. Çok tehlikeli bir sürecin içine Türkiye'yi sürükleyebilir. Buradan hükümet yetkililerine sağduyuyla davranmalarını tavsiye etmenin ötesinde bir şey söyleyemeyeceğim. Bölgemizde Türkiye temel bir denge unsuruydu. Sağ duyu yapmanın çok önemli olduğuna inanıyorum."














#Kemal Kılıçdaroğlu
#Fırat Kalkanı Harekatı
7 yıl önce