|

Esed’den korkmuyoruz

Ölüm tehditlerine rağmen Suriye'deki trajediyi dünyaya duyurmaya çalışan gazeteci Şeyma el-Buti, "Kadınlar savaşta inanılmaz bir destek sağlıyor. Suikastler bizi yolumuzdan döndüremez" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:31 - 15/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Suriye iç savaşında yüzlerce gazeteci kayatını kaybetti. Ancak bölgede süren katliamları dışarıya duyurmak isteyen gazeteciler, zor şartlara rağmen sivillerin seslerini dünya kamuoyuna ulaştırmaya çalışıyor. Tüm dünyanın çatışmalardan haberdar olması ise kadınların savaş saflarında aktif rol almasıyla başladı. 50 yıldan fazla bir süredir Suriye halkını baskı altında tutan rejimin faaliyetlerini dünyaya duyurmak üzere yola çıkan Suriyeli aktivist-gazeteci Şeyma el-Buti de o gazetecilerden biri. Baas rejimine karşı mücadele eden muhaliflerin kanadında çalışarak gazetecilik yapan Şeyma el-Buti, Esed rejiminin gerçek düşmanının, kültürel birikimi olan siviller ve barışçıl aktivistler olduğunu söyleyerek, “Esed'in gücünü halk üzerinde kullanmasının asıl sebebi de budur biz de tüm bu tehdit ve tehlikelerle mücadele etmek ve yaşananları dünyaya duyurmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.



KADINLAR BAŞARIYOR


İç savaş sırasında kadınların büyük işler başardığını söyleyen el-Buti, “Kadınlar savaş halinde sağlık ve teknoloji konusunda inanılmaz bir destek sağlıyor. Beşşar Esed basına set koyuyor ve çatışmaları gizliyordu. Gazeteci ve aktivistlerden oluşan bir grup kadınla birlikte rejim karşıtı barışçıl eylemlere katılıp gösterilerin fotoğraf ve videolarını uydu kanallarına servis ederek yaşananları dünyaya duyurmaya çalıştık. Teknolojiyi de kullanarak işimize devam ediyoruz” açıklaması yaptı. Esed ya da IŞİD terör örgütünün Suriye devrimine hizmet eden gazetecilere suikast düzenlediğini hatırlatan el-Buti, “Bu suikastler bizleri düşüncelerimizi ifade etmekten alıkoyamaz, korkutamaz” diye konuştu.


#Suriye
#Şeyma el-Buti
8 yıl önce