|

Esenlerdeki Ordulular Kudüs için bir araya geldi

Esenler ilçe sınırlarında faaliyette bulunan Ordu derneklerinin oluşturmuş olduğu Esenler Ordu Dernekler Platformu (ESOP), Cumartesi günü Kadir Topbaş Kültür Merkezinde Kudüs için bir araya geldi.

Yeni Şafak
17:18 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:30 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
9 Aralık Cumartesi akşamı, Esenler ilçe sınırlarında faaliyette bulunan Ordu derneklerinin oluşturmuş olduğu Esenler Ordu Dernekler Paltformu (ESOP), Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde 'Kudüs' için bir araya geldi.
9 Aralık Cumartesi akşamı, Esenler ilçe sınırlarında faaliyette bulunan Ordu derneklerinin oluşturmuş olduğu Esenler Ordu Dernekler Paltformu (ESOP), Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde 'Kudüs' için bir araya geldi.

Gecenin planlanması, 'Birlik ve Beraberlik Gecesi' ve 'Kudüs İçin Bir Olma Gecesi' başlığında toplanan Ordulular Kudüs'ün İslamiyetin Kalesi olduğunu ve öyle kalacağını haykırdılar.

Geceye katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Sayın Ahmet Hamdi Çamlı, Ordululara yaptığı konuşmada bu kararın kesinlikle hiçbir Müslüman kardeşimiz tarafından kabul edilmediğini ve Türkiye Cumhuriyeti olarak kınadıklarını, bu kararın uygulanma şansının olmadığını ve uygulatılamayacağını tüm dünyaya haykıracağız dedi.

Ahmet Hamdi Çamlı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
  • Tüm Müslüman ülkelerin bir araya gelmesinin gereksinimi ve önemi hasıl olmuştur. İslamiyetin ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma ve yalnız olmadıklarını Filistinli kardeşlerimize hissettirmemiz gerek.

Esenler Belediye Başkanı Sayın M.Tevfik Göksü da yaptığı konuşmada Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın önemini anlatmaya gerek olmadığını Kudüs denildiği zaman insanın içinde bir burukluk duymuyorsa o insan kendisini sorgulaması gerektiğine inanıyorum dedi.

Filistin ve Kudüs'e daha önce ziyaret etmek için gittiğinde 12 saat kapıda bekletildiğini söyleyen Göksü, İsrail tarafından sadece bir kısım ziyaretçiye kura ile izin verildiğini ve bunun bir haksızlık olduğunu vurguladı.

ESOP Başkanı İrfan Doruk ise yapmış olduğu konuşmada; 'Sadece Esenler'de yaşayan Ordulular olarak değil tüm hemşehrilerim ve Müslümanlar adına yemin olsun ki bu can bizde olduğu müddetçe ne Kudüs ün nede Müslümanlar için olmazsa olmaz olan hangi kara parçası var ise Siyonist ve emperyalist düşmanlara asla taviz vermeyeceğiz ve haklı mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz' dedi.


  • Geceye katılan Ordulular Kuran-ı kerim tilaveti ve dualarla Kudüs e ve Filistin e olan sevgilerini ve muhabbetlerini Kudüs ün sahipsiz olmadığı haykırdılar.
#Ordu
#Kudüs
#ESOP
6 yıl önce