|

Esenler’e eğitim vadisi

Esenler Belediyesi, ‘Karabayır’ olarak bilinen suç batağı Tuna Mahallesi’ni bir eğitim vadisine dönüştürüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:34 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
FATİH ÖZKANOĞLU


İstanbul'un Esenler ilçesinde uyuşturucu tacirleri ve hırsızların yuvası olarak nam salmış 'Karabayır' olarak bilinen Tuna Mahallesi artık tarih oluyor. Bölge artık eğitim vadisiyle adından söz ettirecek. Esenler Belediyesi'nin bölgede hayata geçirdiği “Tuna Eğitim Vadisi Projesi” kapsamında başlattığı yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yaklaşık 18 bin metrekarelik alanın kamulaştırıldığı bölge bir eğitim vadisine dönüşecek. Projeyle Esenler'deki derslik sorununu daü önemli ölçüde çözülecek.



3 YILDA HİZMETE HAZIR


Tuna Eğitim Vadisi adı verilen proje ile bölgede tam teşekküllü bir eğitim kompleksi kurulacak. Anaokulu, ilk, orta ve lisenin yer alacağı modern eğitim kompleksinde spor salonu, kütüphane, konferans salonu, etüt odaları, yemekhane gibi sosyal ve kültürel tesisler de bulunacak. Projenin 2 yıl içerisinde bitirilerek 2018-2019 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.





Derslik sorunu bitecek

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Tuna Mahallesi artık olumsuzluklarla değil, eğitimle anılacak. Vadi bittiğinde ilçedeki derslik sayısı bin 700'e ulaşacak. Böylece derslik soruncu çözülecek” dedi.




#Esenler
#eğitim vadisi
#Karabayır
8 yıl önce