|

Eski emniyetçinin özel kalemine dava

Eski Ankara Emniyet Müdürü Özdemir'in özel kalem amirliğini yapan Ömer Zeren'in, "Özdemir hakkındaki soruşturmayı etkilemek için sahte özel belge düzenlediği" iddiasıyla yargılanmasına devam edildi

Yeni Şafak
18:22 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 17:14 - 7/07/2015 Salı
AA

Eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in Özel Kalem Amiri Ömer Zeren ile Emniyet Müdürü Murat Çetiner'in, "Özdemir hakkındaki soruşturmayı etkilemek ve Özdemir'e karşı komplo yürütüldüğü algısı oluşturabilmek için sahte özel belge düzenledikleri" iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.



Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Zeren katıldı.



Duruşmada söz alan sanık Zeren'in avukatı Mücahit Topaloğlu, Jandarma Genel Komutanlığından gelen raporu incelediklerini söyledi. Zeren hakkında, iddianamede bahsedilen özel iletim belgesinin sahte olarak düzenlenmesi nedeniyle dava açıldığını savunan Topaloğlu, isnat edilen suçların doğru olmadığını kanıtladıklarını söyledi.



Topaloğlu, "Belgenin Ömer Zeren tarafından üretildiği iddia edilmektedir. Buna ilişkin HTS raporları soruşturma aşamasında getirilmesine rağmen dava açıldığında dosyada yoktu. Mahkeme aşamasında raporu getirdik. Buna göre müvekkilimin söylenen tarihlerde o odada olmadığı sabittir. Bu nedenle hala yargılamanın devam etmesi adil yargılama ilkesine aykırıdır" ifadesini kullandı.



Mahkeme, avukatların talebi üzerine, Jandarma Genel Komutanlığından gelen raporu inceleyerek beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.



İddianame


İddianamede, Özdemir ve bazı Kayserili iş adamlarının da aralarında bulunduğu 78 kişinin, "ihaleye fesat karıştırmak, cebir ve tehdit yöntemlerini uygulayarak haksız ekonomik çıkar elde etmek, resmi belgelerde sahtecilik, görevi kötüye kullanmak" suçlarından Ankara'da dava açıldığı belirtiliyor. İddianamede, davanın soruşturması sırasında, medya mensuplarına "özel ileti" başlıklı "Muharrem Durmaz" imzalı bir belgenin "servis edildiği" savunuluyor.



O tarihte Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarattan sorumlu Müdür Yardımcısı Durmaz ile İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Zeki Güven'in "Değerli savcım Cemil Tuğtekin" hitabıyla başlayan ve basın mensuplarından edindikleri metin ile savcılığa başvurdukları da iddianamede yer alıyor.



Sanıklar, "dönemin Ankara Emniyet Müdürü Özdemir hakkındaki soruşturmayı etkilemek ve kamuoyunda Özdemir'e yönelik komplo yürütüldüğü algısı oluşturabilmek için sahte özel belge düzenlemekle" suçlanıyor.


#Eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir
#Ömer Zeren
#dava
9 yıl önce