|

Eski müdürlere gözaltı

Mersin'deki FETÖ operasyonunda, aralarında eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya’nın da olduğu 45 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:31 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Mersin merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 45 kişi gözaltına alındı. “FETÖ/PDY üyesi olma, darbeye teşebbüs” gibi suçlamalarla gözaltı kararı verilen 87 şüpheliden 45'i eş zamanlı operasyonla yakalandı.



BİR MÜDÜR ARANIYOR


Eski Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya ile çok sayıda iş adamı ve bazı gazetecilerin de aralarında olduğu şüpheliler, sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma kapsamında aralarında eski Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Çengelci'nin de olduğu 42 kişinin de arandığı kaydedildi.



BAĞIŞ OPERASYONU


Osmaniye'de FETÖ'ye yönelik operasyonda 20 zanlı gözaltına alındı. Aksaray'da da kayyum atanan bir şirkete ait arsaları usulsüz şekilde satan 8 kişi gözaltına alındı. Bağışlanan 5 arsa için para alınmış gibi gösterilerek tapuda usulsüz yollarla devir teslim işleminin gerçekleştirildiği öne sürüldü.



Şirketlere kayyum


Kayseri'de faaliyet gösteren 4 şirkete, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)” finansman desteği sağlandığı iddiasıyla kayyum atandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY bünyesinde kurularak faaliyet gösterdiği ve örgüte finansman desteği sağladığı belirlenen Nezahat Temizlik Özel Eğitim ve Sağlık, İtimat Güvenlik, Atlantik Özel Eğitim ile Gökkuşağı Personel, Sosyal ve Temizlik şirketlerine Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliğince kayyum atandı. Karabük'te de “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)” yönelik soruşturma kapsamında bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atandı.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet
8 yıl önce