|

Eskişehir'de 2 havacı general tutuklandı

Darbe girişiminin ardından Eskişehir'de gözaltına alınan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Kurmay Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Suat Murat Semiz, 1'inci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve JFAC Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Ünal ile 3 hakim üsteğmen tutuklandı. 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Dursun Pak savcılıkça serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
08:17 - 20/07/2016 Wednesday
Güncelleme: 05:27 - 20/07/2016 Wednesday
DHA

Tümgeneral Suat Murat Semiz, Tuğgeneral Recep Ünal ve Tuğgeneral Dursun Pak, geçen cumartesi günü polisler tarafından savcılığın talimatıyla Eskişehir'deki 1'inci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'nde gözaltına alındı. Sorgulamaları tamamlanan 3 havacı general ile gözaltında bulanan 3 üsteğmen sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.



Tuğgeneral Dursun Pak, nöbetçi savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı, Tümgeneral Suat Murat Semiz, Tuğgeneral Recep Ünal ile 3 hakim üsteğmen ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme Tümgeneral Suat Murat Semiz, Tuğgeneral Recep Ünal ve 3 hakim üsteğmenin tutuklanmasına karar verdi.



Adliyede işlemleri tamamlanan 2 havacı general ile 3 hakim üsteğmen daha sonra polisler tarafından Eskişehir Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık raporu alındı ardından da Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne konuldu.


#Eskişehir
#FETÖ
#Darbe girişimi
#Tutuklama
8 years ago