|

Evi okul odası sınıf

Doğuştan cam kemik hastası olan ve okula gidemeyen Seher Dalokay’ın okuma isteğine yetkililer kayıtsız kalmadı. En küçük harekette kemikleri kırılan Seher’in okulu evine taşındı. Odası sınıfa dönüştürülen küçük kızın, evde verilen derslerle eğitimi yarıda kesilmemiş oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:59 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Küçük kızın odasına sıra, masa, yazı tahtası koyulup hece tabloları ve Türk bayrakları asıldı.
Küçük kızın odasına sıra, masa, yazı tahtası koyulup hece tabloları ve Türk bayrakları asıldı.

Adana'da doğuştan cam kemik hastalığı nedeniyle okula gidemeyen Seher Dalokay'ın okuma isteğine yetkililer kayıtsız kalmadı. En küçük harakette kemikleri kırılan Seher'in okulu evine taşındı. Odasını sınıfa dönüştüren yetkililer haftada 3 gün gönüllü öğretmenlerle ders vererek küçük kızın eğitimine destek oluyor.



GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLE DERS


11 yaşındaki Seher Dalokay, cam kemik hastalığı nedeniyle en küçük ters harekette kemikleri kırılıyor. Yaşadığı rahatsızlıktan dolayı okula gidemeyen ve okumak isteyen Seher'in yardımına Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yetişti. 16 Nisan'daki halkoylaması sebebiyle eşi Mehtap Çelikcan ile ev ziyaretlerinde bulunan Belediye Başkanı Çelikcan, küçük Seher'in durumunu öğrenince devreye girdi. Verilen talimat doğrultusunda küçük kızın evini okula, odasını sınıfa dönüştürdü. Gönüllü bir öğretmen de ayarlanınca Seher çok istediği okuluna kavuştu.



OKUMA YAZMAYI SÖKTÜ


Tam bir ilkokul sınıfı havası verilen odada küçük Seher, Güney Sanayi Çalışanları İlkokulu'ndan gelen gönüllü öğretmen Fatma Kara gözetiminde eğitim almaya başladı. Öğretmeninin verdiği ödevleri başarı ile yapan Seher, kısa sürede okuma yazmayı söktü. Ailenin iki çocuğunun da cam kemik hastası olması sebebiyle aylık gıda yardımı da yapacaklarını söyleyen Başkan Çelikcan, “Küçük kızımızın okuma azmine duyarsız kalamazdık. Babası çocuklarının hastalığı yüzünden çalışamıyor. Belediye olarak bu ailenin maddi manevi her türlü yanında olacağız” dedi. Çelikcan, “Bu hastalığa yakalananların çok özel bakılması gerekiyor. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız” dedi.



#Adana
#Cam kesik hastası
7 yıl önce
default-profile-img