|

'Evimin içi görünüyor' diyerek üst geçidi yıktırdı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 'Evimin içi görünüyor' diye şikayetçi olan bir kişinin açtığı dava sonucu yıkım kararı kesinleşen üst geçidi kullanan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Yeni Şafak
16:38 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:53 - 7/06/2017 Çarşamba
IHA
Yıkım kararının ardından üst geçidi kullanan vatandaşlar tepki gösterdi.
Yıkım kararının ardından üst geçidi kullanan vatandaşlar tepki gösterdi.

Körfez Yeni Yalı ve Barbaros Mahallesini birbirine bağlayan kesime 2012 yılında karayolları tarafından yaptırılan ve davalık olan üst geçit için alınan yıkım kararı yüksek mahkeme tarafından onaylandı.

Üst geçidin hemen yanındaki 3 katlı binada oturan S.T. adlı kadının 'Evimin içi görünüyor' şikayetiyle açılan davada Kocaeli 2. İdare Mahkemesi yıkım kararı almıştı. Yüksek mahkemeye taşınan kararın onaylanmasının ardından ise yıkım kararı kesinleşti. Alınan yıkım kararı ile her gün kullandıkları üst geçidin yıkılacağını öğrenen vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

Her gün üst geçitten karşıya geçtiğini söyleyen Ayten Tombuloğlu adlı çevre sakini, "Buradan geçenler nasıl geçecek? Evin içi neden gözüksün? Duvarlar var, ağaçlar gözüküyor sadece. Burası yıkılırsa daha ileriye durağa yürüyeceğiz, oradan geçeceğiz" dedi.

Yıkımın mahalle halkı açısından iyi olmayacağını söyleyen Metin Subaşı ise, "Burada alt geçit ve üst geçit de yok başka. Buradan insanlar yoldan karşıya geçerken birisine araba vursa ne olacak. Buradan günde binlerce kişi geçiyor. Bu yolda 1980-90 arasında çok ölen oldu. Üst geçit yapıldıktan sonra burada kazalar sıfıra düştü" diye konuştu.

Davayı açan bina sakinleri ise kameralara konuşmak istemediklerini, mahkemenin kararının mağduriyetlerini gidereceğini ifade etti.
#Kocaeli
#Körfez
7 yıl önce