|

F-16’lar bir kez daha kalkabilir

Balyoz mağduru Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, TSK’daki FETÖ’cü sayısının 40 bin olduğuna dikkat çekerek “Şu an tutuklu ya da gözaltındaki subay astsubay sayısının sadece 2 bin 839 kişi olduğunu düşündüğünüzde, darbecilerin F-16’ları bir kez daha kaldırması hiç de şaşırtıcı olmaz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:24 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük mağdurlarından emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Yeni Şafak'a konuştu. Ordu içindeki FETÖ yapılanmasını 2009 yılında ortaya koyduğu için Balyoz kumpasına dahil edilen Zeki Üçok, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokak çağrısının hala devam etmesinin nedenini matematik hesabı yaparak anlattı.



40 BİN FETÖ'CÜ VAR


Cumhurbaşkanı Erdoğan “evlerinize dönebilirsiniz" diyene kadar tüm vatandaşların teyakkuzda olmasını isteyen Üçok, şunları söyledi: “Savcılıklar sadece 2006-2015 yılları arasında FETÖ'nün çeşitli kumpaslarla orduya soktuğu üye sayısının toplamın yüzde 70-80'ini oluşturduğunu tespit etmiş durumda. Subay ve astsubay sınavlarında, kurmaylık sınavlarında full çekenlerin sayısı da bu orana yakın. Her yıl 5 bin civarı subay ve astsubay alındığını düşünürseniz, yılda 4 bin kişi eder. Bu 10 yılda 40 bin demektir. Şu an tutuklu ya da gözaltındaki subay astsubay sayısının sadece 2 bin 839 kişi olduğunu düşündüğünüzde, darbecilerin F-16'ları bir kez daha kaldırması hiç de şaşırtıcı olmaz. Ki savcıların bu yapının TSK'daki yapılanmasını 1968'lere kadar götürmüş olduğu düşünüldüğünde tablonun çok daha karanlık olduğunu görebiliriz."



SUBAYLAR ORDUYA DÖNSÜN


Üçok, sadece kendi şahit olduğu 94 devresindeki yapılanmayı, “Gülen'in altın devresi" olarak tanımlarken, bu tarihten sonra akademi sorularını çalarak örgüt üyelerinin yerleştirildiği kadrolardan kumpaslar ve baskılarla da başarılı pek çok subay ve astsubayın çıkarıldığını kaydetti. Kendisi de bir askeri yargı üyesi olarak FETÖ'nün askeri yargıyı tamamen ele geçirdiğini söyleyen Üçok, teğmen, üsteğmen, astsubay çavuş, üsçavuş gibi rütbelerde bin civarında gencin İzmir Casusluk Soruşturması ve çeşitli disiplin soruşturmalarıyla yargıdaki paralelciler tarafından ordudan atıldığını anlattı. “Darbe soruşturmaları sonrası TSK'da alt kadrolarda büyük bir boşluk doğacak" diyen Üçok, kumpas mağduru genç subayların orduya döndürülmesi çağrısı yaptı.



MAĞDUR EDİLEN OLMAZ


Üçok, darbe operasyonunda kurunun yanında yaşın da yanabileceği iddialarına ise katılmadığını söyledi. 4 yıldır bu konuda çalışma yürüten değerli savcıların bulunduğunu, bunların paralel yapılanmaya dair müthiş bir birikim ve donanıma ulaştığını ifade eden Üçok, “Gözaltına alınanların tamamı suçludur diyemem tabi ki. Ama eğer hata yapılarak alınan varsa da bu çok cüzi bir miktarda kalır. Yoksa orduda kimin FETÖ'cü olduğu bugün yargı tarafından biliniyor" diye konuştu.



FETÖ'nün rapor ekibine operasyon


Emekli Albay ve Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok'un Kayseri'de 2009'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili yürüttüğü soruşturmada 3 astsubaya hipnozla işkence yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, rapor veren dönemin İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Dairesi'nin 5 üyesi gözaltına alındı. Üçok'un 8 Haziran 2010'daki suç duyurusu üzerine yapılan operasyonda şüpheliler, ''terör örgütü üyeliği'', ''adli makamları yanıltmak'' ve ''gerçeğe aykırı bilirkişi raporu verme'' ile suçlanıyor.İstanbul Başsavcılığı da, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve emekli Albay Dursun Çiçek'in yargılanmasına neden olan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı davasına sahte rapor düzenledikleri iddia edilen Jandarma ve Emniyet Kriminal Daire Başkanlıkları'na operasyon başlattı. Aralarında MİT TIR'ları soruşturmasında tutuklu Albay Burhanettin Cihangiroğlu'nun da bulunduğu 9 askeri ve emniyet Kriminal personel hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.


#Ahmet Zeki Üçok
#FETÖ
8 yıl önce