|

F-16’larla darbe

Mardin’de bölücü terör örgütüne yönelik F-16’larla düzenlenen hava harekatında PKK’nın sözde eyalet sorumlusu “Botan” kod adlı Faruk Atan ve beraberindeki sözde lider kadrosu öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2016 Pazar
Güncelleme: 00:20 - 21/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Mardin kırsalında gerçekleştirilen operasyonda bölücü terör örgütünün sözde eyalet sorumlusu “Botan” kod adlı Faruk Atan ve beraberindeki sözde lider kadrosu öldürüldü. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 16 Eylül'de bölücü terör örgütü mensubu ve sözde Dersim saha sorumlusu “Baran” kod adlı İsmail Aydemir ve beraberindeki sözde lider kadrosunu kırsalda yaptıkları bir toplantı sırasında gerçekleştirilen hava harekatı ile öldüren güvenlik güçleri, örgütün sözde lider kadrosuna yönelik operasyonlarını sürdürüyor.



TOPLANTIDA VURULDULAR


Bu doğrultuda PKK terör örgütü mensuplarının 16 Şubat'ta Mardin kırsalında toplantı yaptığına yönelik ihbar üzerine harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeye sevk edilen F-16'lar ile söz konusu grubun bulunduğu noktaya harekat düzenledi. İstihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre harekatta söz konusu toplantıya başkanlık eden Mardin sözde eyalet sorumlusu “Botan” kod adlı Faruk Atan ve beraberindeki sözde lider kadrosu etkisiz hale getirildi.



İHBARI GRUPTAN BİRİ YAPTI


Öte yandan, söz konusu toplantıya yönelik ihbarı grup içerisindeki bir kişinin yaptığı öğrenildi. İhbarda, Atan'ın Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın İdil ilçelerinde operasyon yapan güvenlik güçlerine eylem hazırlığında olduğu ve bu nedenle kendi emrindeki sözde lider kadrosuyla bir toplantı yapacağı belirtildi. Ayrıca ihbarda, aynı grubun, Nusaybin ve İdil'de terör örgütünü desteklemeyen vatandaşlara gözdağı vermek ve ilçelerdeki terörist unsurları takviye etmek amacıyla eylemler yapma için hazırlık yaptığı kaydedildi.



Polisin ev nöbeti




Terör örgütü PKK'ya yönelik “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu”nun sona erdiği ve Genelkurmay


Başkanlığı'nın tamamının kontrol altına alındığını bildirdiği Cizre'de, güvenlik güçlerinin el yapımı patlayıcıların imhasına ve hayatın en kısa sürede normale dönmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Teröristlerin kazdığı çukurlar ve oluşturduğu barikatlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların ev ve iş yerlerinin emniyeti de güvenlik güçlerince sağlanıyor. Polisler evlerde ve iş yerlerinde bırakılan eşyaları korumak için mahallelerde 24 saat nöbet tutuyor, sokaklarda devriye geziyor. Bölgede


devriye görevini yerine getiren polis ekipleri, sağlık sorunları yaşayan vatandaşlara da yardım eli uzatıyor. Polisler, sağlık ekiplerini yardım isteyen vatandaşların evlerine yönlendiriyor.



Barikatlara top atışı


Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı ilan edilen İdil İlçesi'nde güvenlik güçleri bomba tuzaklı barikatları top atışlarıyla imha ediyor. İlçenin çevresinde tanklar ve zırhlı araçlar konuşlandırılırken, bazı mahallelerde evlere yerleşen PKK'lı teröristlerle güvenlik güçlerdi arasında zaman zaman çatışma çıkıyor. Yaklaşık 4 bin jandarma ve özel harekat polisinin katıldığı operasyonlar daha çok hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal ile Yeni Mahalle'de yoğunlaştı. İdil'in çevresine de olası PKK'lıların sızmalarını önlemek için tanklar ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. İlçenin giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, güvenlik güçleri patlayıcı aramalarında eğitimli köpeklerden de yararlanıyor. Operasyonda helikopter ve insansız hava araçları da kullanılıyor.


#Mardin kırsalı
#pkk
#terör
8 yıl önce