|

F16'lar bomba yağdırdı​

“Fırat'ın batısını terk edin” çağrısına uymayan Suriye PKK'sı PYD, dün Suriye'de Türk savaş uçakları tarafından yoğun biçimde bombalandı. Edinilen bilgiye göre, TSK'nın Cerablus güneyine hava harekatı sabah saat 10.00 sıralarında başladı ve akşama dek sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 01:16 - 28/08/2016 Pazar
Yeni Şafak

PYD hedefleri aynı zamanda Türkiye sınırından obüslerle de ateş altına alındı. 2 Türk jetinin katıldığı hava harekatında PYD hedeflerinin dışında 6 ayrı IŞİD hedefi de vuruldu. Operasyon, PKK'nın Suriye koluna 'son uyarı' anlamı da taşıyor. Çünkü TSK'nın tank, zırhlı araçlar, İHA'lar ve uçaklarla desteklediği ÖSO savaşçıları, Cerablus güneyindeki Ammare'ye yerleşmeye çalışan PYD'lilerle her an sıcak temasa girebilir.



TERÖR KORİDORU İNADI


PYD, Fırat'ın batısında IŞİD'in boşalttığı Münbiç'e bir süre önce ABD desteğiyle yerleşmiş ve sözkonusu operasyonu 'Suriye Demokratik Güçleri' (SDG) maskesiyle perdeleme yoluna gitmişti. ABD, ise Türkiye'ye, PYD'nin Fırat'ın doğusuna geçeceği ve Münbiç'te ise yalnızca Arapların kalacağı sözünü vermiş ancak bu sözü tutmamıştı. İlçeyi işgal etmesinin ardından bir yandan nüfus ve tapu müdürlüklerini yakan, diğer yandan 'buralar Kürt topraklarıdır' algısı oluşturmaya çalışan PKK/PYD, Türkiye'yi güneyden kuşatarak 'kukla terör koridoru oluşturma projesinde' ısrar ediyor. Tüm bu gelişmeler Türk askerinin desteklediği ÖSO güçleri ile PYD arasında olası bir sıcak temasın her an mümkün olduğuna işaret ediliyor.


#PYD
#PKK
#Cerablus
8 yıl önce